Romlik a koronavírus-helyzet, új ajánlást adott ki az EU

2022. július 11. 11:48

Újabb védőoltások felvételét javasolja az Európai Unió 60 év felett.

2022. július 11. 11:48
null

Az elmúlt hetekben megugrott Európában a koronavírus-fertőzöttek, ezzel együtt pedig a kórházban kezeltek száma, ezért az Európai Unió egészségügyi szervezetei egy második emlékeztető oltás beadását javasolják a 60 év felettieknek. – írja a Reuters.

Stella Kyriakides, az EU egészségügyért felelős biztosa szerint létfontosságú, hogy az összes 60 év feletti, valamint a veszélyeztetett állampolgárok is megkapják a második emlékeztető védőoltást. Az EU szervei az új ajánlástól azt várják, hogy felgyorsítja a nemzeti oltóprogramokat, amelyek az elmúlt egy hónapban szinte leálltak.

A szakemberek felhívták a figyelmet arra, hogy a jelenleg elérhető oltások – például a Pfizer vagy a Moderna vakcinája – nagyon hatékonyak a koronavírus kivédésében. Az viszont egyelőre kérdéses, hogy mennyire tudnak az oltások eredményesen szembeszállni az új Omikron-variánssal.

Nyitókép: Orlando Sierra / AFP

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2022. július 12. 09:07
"megkapják a második emlékeztető védőoltást" Mivan? Letagadják az összes többit amit az emberekbe kényszerítettek?
Muki46
2022. július 11. 22:18
Szemét gyilkosok. Oltsák be naponta sajátmagukat.
A közösség tagjaként
2022. július 11. 21:53
Majd akkor hiszem ha sorra döglenek a gazdag bankárok, bill gate-sek , eu-s és usa vezetők, és a többi szarkavaró disznófejű és mindegyiket boncolják a szolnoki állatkórház alagsorában közjegyző jelenlétében és kóser pecsét igazolja hogy covidban döglöttek meg! Majd akkor addig csak Churchill felé statisztika.
kispufi
2022. július 11. 17:29
Na, ilyen közel lenne már a fegyverszünet?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!