Karácsony Gergely New York-i főtanácsadója szervezhette a baloldal amerikai finanszírozását

2022. október 01. 09:50

Korányi Dávidhoz köthető az Action for Democracy nevű amerikai szervezet, amely 1,8 milliárd forintot fektetett Márki-Zay Péter mozgalmán keresztül a baloldal kampányába.

2022. október 01. 09:50
null

A globális balliberális hálózat egyik kulcsszereplője szervezhette a magyarországi ellenzék amerikai finanszírozását a 2022-es választási kampányban. A New Yorkban luxuskörülmények között élő Korányi Dávid nevéhez köthető ugyanis az Action for Democracy nevű amerikai szervezet, amely – ismeretlen adományozóktól – 1,8 milliárd forintot juttatott Márki-Zay Péter mozgalmán keresztül a baloldal kampányába, számolt be az Origo. 

A portál kétrészes összeállításában részletesen bemutatja Karácsony Gergely főpolgármester diplomáciai főtanácsadójának eddigi pályafutását, nemzetközi és hazai kapcsolatrendszerét és a kampányban folytatott tevékenységét.

A közelmúltban került nyilvánosságra, hogy

a magyarországi baloldal választási kampányát a tengeren túlról pénzelték,

ami a rendszerváltás utáni magyar demokrácia történetében példa nélküli külföldi beavatkozási kísérletnek nevezhető. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan kik állhattak a dollármilliók mögött, de egy közvetítő személye azonosítható.

A minap Karácsony Gergely főpolgármester bejelentette, hogy az év végén távozik a főtanácsadója, Korányi Dávid. Az Origo cikke szerint a New York-ban luxuskörülmények között élő, egykor a szocialisták jelöltjeként európai parlamenti választáson is induló

Nevéhez köthető ugyanis az Action for Democracy nevű amerikai szervezet, amely – ismeretlen adományozóktól – 1,8 milliárd forintot juttatott Márki-Zay Péter mozgalmán keresztül a baloldal 2022-es választási kampányába. Korányiék honlapja korábban Karácsony választási szervezetét, a 99 Mozgalmat is támogatottjai közé sorolta, de később mégis levette az internetes oldaláról az átláthatatlan finanszírozású egyesület nevét.

Nyitókép: Facebook

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristály
2022. október 02. 17:50
Reméljük de nagyon hogy Karácsnyi a megfelelő büntetést hazaárulásért megkapja legalább 10 évet.
Felvidéki MAGYAR
2022. október 02. 13:18
Lapáttal b.sznám pofán, ezt a tehetségtelen lapaj lúzert! Pfejjj!
tetx
2022. október 01. 23:11
Mondanám hogy meglepő, ha az lenne. Már az elejétől lehetett sejteni.
nyugalom
2022. október 01. 13:23
Az aljas sunyi! Inkabblevettek gyorsan a mozgalmat, v milye is van! Azert kp-ban is megkaphatta a magáét!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!