„Kaputt” – német vezérőrnagy vallotta be, hogy az összes Puma lerobbant egy hadgyakorlaton

2022. december 19. 18:46

Nem bírták a megterhelést.

2022. december 19. 18:46
null

„Talán jobb is, hogy Ukrajna nem kapott harci járműveket a németektől” – ezzel a felütéssel indul a Politico cikke, amelyben a német hadseregben tapasztalható állapotokról számolnak be. Úgy fogalmaztak, hogy komoly a baj a Bundeswehren belül, ugyanis a legutóbbi hadgyakorlaton pár nap alatt a haderő

mind a 18 Puma típusú gyalogsági harcjárműve lerobbant. 

A német portál megszerezte az egyik páncélos hadosztály levelét, melyet a hadsereg vezetőinek és a védelmi tárcának címeztek. Ruprecht von Butler vezérőrnagy szerint gyakorlatilag minimális az esély arra, hogy a Pumák a jövő év végéig újra rendelkezésre álljanak és azzal az ötlettel állt elő, hogy a kiesett járműveket a régebbi, de sokkal megbízhatóbb Marderrel pótolják. 

Eberhard Zorn, a hadsereg főfelügyelője igyekezett mindenkit megnyugtatni, hogy felmérik a tényleges hibákat és minden elkövetnek, hogy minél előbb bevethetőek legyenek a Pumák. Úgy tudni, hogy a járművek elektronikája adta fel a harcot. Eddig a hadseregben úgy vélték, hogy megbízhatóak a Pumák, többen azzal indokolják a mostani lerobbanás-hullámot, hogy rendkívüli igénybevételnek voltak kitéve az eszközök a hadgyakorlat során. 

Nyitókép: Mohssen Assanimoghaddam / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

 

Összesen 184 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zuriktodor
2022. december 20. 17:28
Kamu. Nem akarnak fegyvert adni az ukiknak.
Lmcwelt
2022. december 20. 15:37
Pont olyanok mint a Magyar Néphadsereg volt: nem hogy támadni, menekülni se tudtak volna.
zoles
2022. december 20. 10:58
De azt nem írják, hogy 2015-ben Pumákból azért nem vásárolt a német állam, mert NEM TARTOTTA ALKALMASNAK TERHESNŐK SZÁLLÍTÁSÁRA!!!!!! Ez komoly!
kaffogó hebrencs
2022. december 20. 09:13
A Győzhetetlen Nyugati Haditechnka.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!