Az Amnesty International hamis képekkel népszerűsítette az emberi jogi jelentéseit

2023. május 03. 16:45

Mesterséges intelligencia által generált képekkel reklámozta a jogsértésekről készült jelentéseit az Amnesty International.

2023. május 03. 16:45
null

Mesterséges intelligencia által generált képekkel reklámozta a jogsértésekről készült jelentéseit az Amnesty International. Hamis fotókkal illusztrálták például a 2021-es kolumbiai tüntetéseket – számolt be a Guardian

A kreált embereket és hamis jeleneteket ábrázoló képeket 

azóta leszedték a nemzetközi jogvédő szervezet oldalairól

– többek között azért, mert a fotón szereplő kolumbiai zászló hibás, a rendőrök egyenruhája pedig már kopott és régi volt. Az Amnesty a képek kapcsán arra hivatkozott, hogy ezzel a tüntetőket védik.

***

Nyitókép: Mandiner-archív

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanpeter
2023. május 04. 10:47
Egyébként Mesterséges Intelligencia nem létezik, csak hatalmas számítógépek vannak, amelyek hihetetlen sok információt képesek tárolni, feldolgozni és variálni, ami korlátlanul felnagyítja az emberi hülyeséget és kiválóan alkalmas a félre vezetésre és a manipulációra.
states
2023. május 03. 21:12
Komcsik, mi más.
certus
2023. május 03. 20:30
Emlékszünk még a plakátokra, amire az volt írva, hogy egy rendőr lába és képzeljük el, hogy nézhet ki a rendőr áldozata? Több mint 20 éve volt ez az aljas hazugság.
Lajoss
2023. május 03. 20:18
Eltanulták a kesmától..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!