Román politikus: az RMDSZ két szék közt a pad alá esett

2023. június 26. 07:27

Rareș Bogdan szerint ezért került a magyar párt a kormánykoalíción kívülre.

2023. június 26. 07:27
null

A román PNL liberális párt alelnöke, Rareș Bogdan szerint a szociáldemokrata PSD párt felelős azért, hogy az RMDSZ nem kapott szerepet a kormánykoalícióban – írja a Főtér című lap.

Bár a PSD szállításügyi minisztere, Sorin Grindeanu korábban azt nyilatkozta, nem az ő pártjuk tehet arról, hogy az RMDSZ kikerült  a kormányból, Bogdan szerint pont Marcel Ciolacu PSD-elnök és jelenlegi kormányfő hozta be a kormányalakítási tárgyalásokba azt az ötletet, hogy az RMDSZ ne kapja meg a szállításügyi minisztériumot. 

Azzal, hogy Grindeanu lett a miniszter, a PNL is elesett a Bogdan szerint egyik legjelentősebb minisztérium megszerzésétől, pedig a másfél évvel ezelőtt kötött koalíciós megállapodás értelmében most a liberálisoknak kellett volna megkapniuk ezt a posztot.

A liberális politikus hozzátette, hogy a tárgyalási képességeiről híres RMDSZ ezúttal két szék közt a pad alá esett, mert olyat erőltetett, amit nem kellet volna.

Nyitókép: Youtube, képernyőkép

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zseblámpa
2023. június 27. 12:17
Ha megfordulna a helyzet Romániában, ez a gerinctelen féreg, meg a hozzá hasonlóak egyből megtalálnák magukban a magyart.
1000Mester
2023. június 26. 13:14
Tetves, hazug, demagóg oláh, ráadásul liberális is. Ennyi negatív tulajdonság láttán/hallatán csak köpni tud az ember!
Regisztráló szeméy
2023. június 26. 12:30
Ismét megkérdezném, látva az értelem nélküli tekintetet: "Mifajta kuttya éz?"
kontyos
2023. június 26. 09:36
Hülye buzigyerek...Kolozsváron volt valutaüzér, majd mobiltelefon szervizelő...a felesége magyar, a Vitacom tulajdonos lánya....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!