Az egész világra biztonsági figyelmeztetést adott ki az USA

2023. október 19. 20:18

Minden külföldön tartózkodó állampolgárt figyelmeztettek a veszélyre.

2023. október 19. 20:18
Franciaország, Párizs, 2023. március 17.: a Concorde téren a tüntetők a tűz előtt énekelnek a szakadó esőben

Az egész világra kiterjedő biztonsági figyelmeztetést adott ki csütörtökön az Egyesült Államok az erőszakos cselekmények megnövekedett kockázata miatt a külföldön tartózkodó állampolgárai számára. A külügyminisztérium felhívásában azt írta:

„A világ különböző pontjain megnövekedett feszültségek miatt fennáll a terrortámadások, tüntetések és az amerikai állampolgárokkal és érdekeltségekkel szembeni erőszakos cselekmények veszélye, ezért a külügyminisztérium azt javasolja az állampolgároknak, hogy legyenek nagyon körültekintők.”

Az elmúlt napokban a Közel-Kelet több államában voltak tüntetések amerikai külképviseletek közelében. A külügyminisztérium Libanon és Izrael esetében lehetővé tette az ott dolgozó amerikai diplomaták egy részének, hogy átmenetileg elhagyják szolgálati helyüket, de a külképviseletek mindenütt nyitva tartanak.

(MTI)

A nyitókép illusztráció. Forrása: AFP/ Valentin FAIVRE / Hans Lucas
 

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
salmonella
2023. október 19. 22:44
Van még hely a Marson?
rasdi1
2023. október 19. 21:16
Magyarország tekintetében szerintem felesleges. Még Mr. Pressman is kimehet testőrök nélkül is Budapest utcáira.
backstablive
2023. október 19. 21:16
Löjjètek az arab kuryafalkakat
connorj
2023. október 19. 21:09
https://www.origo.hu/teve/galeria/20231019-falatnyi-bikiniben-mutattak-meg-magukat-a-nagy-oert-harcolo-nok-galeria-tv.html?utm_source=mandiner.hu&utm_medium=referral&utm_campaign=ott_k_07
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!