Egy kutatás kimutatta, hogy az európaiak többsége azonnal véget vetne a háborúnak

2023. november 02. 18:27

Brüsszel ennek ellenére pénzt kér a tagállamoktól Ukrajna további támogatására.

2023. november 02. 18:27
VON DER LEYEN, Ursula

A Századvég kutatása kimutatta, hogy az európai uniós állampolgárok csupán egyötöde ért egyet az unió háborúpárti politikájával, hetven százalékuk viszont azonnal véget vetne az orosz-ukrán konfliktusnak. 

A 27 tagállamból összesen egyben vannak relatív többségben a háború támogatói, Észtországban, ahol a lakosság 49 százaléka ért egyet a Bizottság stratégiájával. A leginkább békepárti országok Magyarország, Görögország, Málta, Ciprus és Szlovénia, ahol közel 90 százalék a háborút ellenzők aránya.

Ennek ellenére a brüsszeli vezetők 50 milliárd eurót kérnek a tagállamoktól Ukrajna támogatására. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke amellett, hogy további, megingathatatlan támogatásáról biztosította Ukrajnát, az eddigi 83 eurón felül további 50 milliárd eurós támogatási csomag létrehozását javasolta. Ezzel nemcsak jelentős anyagi terheket rónának a tagállamok lakosságára, de a fegyveres konfliktus is tovább húzódna – írja a Századvég. 

Nyitókép: MTI/EPA/Julien Warnand

 

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
P.Béla
2023. november 02. 22:23
"FeketeFehér A háborút európa ellen putyin indította." Tévedés! 2014-ben a Majdan téren kezdődött egy forradalomnak beállított puccsal. Közvetlenül az ukrajnai választások után, amit az USA által támogatott pártok elveszítettek. "De befejezni csak európa tudja." Hogyan? Mi lesz, amikor elfogynak az ukrán katonák? Ki akar meghalni Európában az USA érdekeiért? Én nem! Ha te akarsz, menj!
Lajoss
2023. november 02. 20:55
Századvég…ne röhögtessetek…🤮
FeketeFehér
2023. november 02. 20:54
A háborút európa ellen putyin indította. De befejezni csak európa tudja. Támogatni kell ukrajna honvédő erőfeszítéseit.
Aegopolis.
2023. november 02. 20:11
Amíg Putyin háborúzni akar, addig fog is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!