Holtan találták Putyin kedvenc újságjának főszerkesztő-helyettesét

2023. december 13. 14:31

A 35 éves Anna Careva hat éve volt vezető a Komszomolszkaja Pravdánál.

2023. december 13. 14:31
PUTYIN, Vlagyimir; Szungorkin, Vlagyimir

Holtan találták Anna Carevát, „a Vlagyimir Putyin kedvenc újságjának” is titulált Komszomolszkaja Pravda főszerkesztő-helyettesét.

Halála alig egy évvel azután következett be, hogy egykori főnöke szintén gyanús körülmények között halt meg az ukrajnai orosz inváziót követően, emlékeztet a hírről beszámoló msn.com.

A 35 éves Careva holttestét apja fedezte fel szerda reggel, miután napokig nem tudott kapcsolatba lépni a lányával. Az első jelentések szerint sem a lakásba való betörésnek, sem az erőszakos halálnak nem találták jeleit.

Elvileg az újságíró halála előtt egy légúti fertőzéssel és lázzal küzdött, egy másik forrás szerint azonban a halálát akut szívelégtelenség okozta.

A Komszomolszkaja Pravda kiemelten foglalkozott az ukrajnai háborúval, mára az egyik legnagyobb hírportállá nőtte ki magát, 2023 októberében 83 millióan olvasták. Careva hat éve volt főszerkesztő-helyettes, egykori főnöke, Vlagyimir Szungorkin 2022 szeptemberében vesztette életét szintén szívrohamban.

Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik pool/Elnöki sajtószolgálat/Alekszej Druzsinyin

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2023. december 13. 18:50
remi, te kit szoptál le a mosogatói állosodért?
Tommaso
2023. december 13. 18:49
Eva Czarnak a származás miatt pusztulnia kellett, mielőtt visszakövetelhette volna Putyintól a trónt.
Tommaso
2023. december 13. 17:25
Az sem menti meg az orosz elit és értelmiség (Putyinnal nem mindenben egyetérő) tagjait, ha a lakásuk ablakait nem lehet teljesen kinyitni. Nyemcovot, egy korábbi elnöki aspiránst például egy moszkvai hidon gyilkolta meg néhány csecsen. Valszeg a putinpárti Kadirov emberei.
5m007h 0p3ra70r
2023. december 13. 16:13
A Pajtás c. lap szovjet változatának jogutódja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!