Nógrádi György kiosztotta az észt elnököt: „Látszik, hogy Zelenszkij mit kért...” (VIDEÓ)

2024. január 12. 13:30

Ezek a mondatok tényszerűen nem igazak – szögezte le a biztonságpolitikai szakértő.

2024. január 12. 13:30

Nógrádi György a HírTV vendége volt, ahol szépen kifejtette a véleményét az észt államfő szavairól. Mint ismeretes, Alar Karis észt elnök országa további támogatásáról biztosította csütörtökön Tallinnban ukrán kollégáját, Volodimir Zelenszkijt.

„Észtország továbbra is támogatni fogja Ukrajnát, mindaddig, ameddig a háború tart”.

Ezt is ajánljuk a témában

„Folyamatos a tárgyalás a NATO és Ukrajna között. Valamint az Európai Unió és Ukrajna között. Az is látszik, hogy Zelenszkij most a három balti államban tett látogatást mind a három államtól fegyvert, pénzt és nagyon sok egyebet kért. Nagyon érdekes volt Zelenszkij hozzáállása, aki először kifejezte háláját és köszönetét, majd az összes nyugati ország felé címezve azt mondta, hogy micsoda dolog, hogy nem adják át a legmodernebb fegyvereket és ezért a nyugatot terheli a felelősség sok ukrán katona haláláért. Hozzátette azt is, hogy Ukrajna a NATO-t védi. Na most ezek a mondatok tényszerűen nem igazak. Az észtek abból indultak ki, hogy mivel Észtország komoly ellenségként tekint Oroszországra és fenyegetettséget érez, ugyanezt érzi a másik két balti állam is. A lengyelek, britek, skandinávok az összes többi európai ország nem, vagy sokkal kevésbé. Ezért az észtek elhatározták, hogy az ukrán nemzeti jövedelem 0,25 százalékát adják át 4 éven keresztül Ukrajnának” – mondta Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő.

Arról is beszélt, hogy az ukrán Honvédelmi Minisztérium részéről érkezett bejelentés szerint 90 milliárd forintnyi hrivnya jogsértés történt.

„Négy hónap alatt loptak el ennyit a minisztériumban. Nem a csapatoknál, ezt csak a minisztériumban! Ettől kezdve csodálatos dolog, hogy elmondják, hogy Ukrajnában nincs korrupció. (…) Láthattuk Zelenszkijt gyönyörű zöld pulóverében, tényleg megható ahogy beszélt, de Ukrajna ma sem az Európai Unió, sem a NATO felvételre nem alkalmas. Ebből az Európai Unióba fel lehet venni 10-15 év múlva, az messze van. A NATO-ba nem, mert az azonnali harmadik világháború veszélyét jelenti” – mondta Nógrádi György.

Nyitókép: Handout / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2024. január 12. 19:25
fideath-7B_kanya 2024. január 12. 16:07 "Hát persze. A valóságban meg éppenhogy javul a korrupció Magyarországon, csak sajnos erről soha, semmilyen felmérés nem készül.... ki érti ezt. " https://mandiner.hu/makronom/2020/02/hiaba-szorult-vissza-a-hetkoznapi-korrupcio-megsem-lett-tisztessegesebb-az-orszag "A Transparency International a legutóbbi országjelentésében kitért a hétköznapi korrupciós ügyek visszaszorulására. Az elemzés szerint ritkábban fordul elő rendőrségi vesztegetés, tisztult az üzleti szektor működése az olyan intézkedéseknek köszönhetően, mint például az online pénztárgépek bevezetése, valamint a kormányablakok és -hivatalok rendszere javított az ügyintézési folyamatok átláthatóságán. Hasonló megállapításokat hallhattunk compliance-tanácsadással foglalkozó szervezetektől és szakértőktől is, elemzéseik szerint Magyországon az úgynevezett kis korrupció visszaszorult. " A "nagy" korrupció meg... Hát azt nem találjátok. Ahogy kakigeli azt a 300 milliárdot.
NeMá
2024. január 12. 19:06
Az észt elnök tud róla? A gyakornoknak egy füles, ha az észt elnök nem hallotta, nem osztott ki senkit!
B_kanya
2024. január 12. 18:43
II.baljoska61 "2024. január 12. 13:55 A vén hazudozó megint delirál..." Ja, aggasztó tünet, hogy magadról harmadik személyben beszélsz balf444szjóska... Na, slave banderisztán! Dicsőség a nyugdíj nélkül maradt fuckrán nyuggereknek.
B_kanya
2024. január 12. 18:41
https://www.vadhajtasok.hu/2024/01/11/a-feher-haz-bejelentette-hogy-veget-vet-az-ukrajnanak-nyujtott-katonai-segitsegnyujtasna, Na, ez az.... A másik sem rossz :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!