Kemény igazságot írt le Elon Musk, borult a bili

2024. február 26. 06:01

Nők ezrei értettek egyet a milliárdossal.

2024. február 26. 06:01
Tech Illustration Images

Elon Musk, a Tesla és az X tulajdonosa nem mindennapi témával hívta fel magára a figyelmet a napokban. Musk az X-en a fogamzásgátló tabletták lehetséges veszélyeire hívta fel a figyelmet, kiemelve, hogy a hormonokat tartalmazó tabletták nem csak a fogamzást gátolják, de számos más hatással is lehetnek a szervezetre.

Musk posztjában kiemelte, hogy a fogamzásgátlók hizlalhatnak, kétszeresére emelhetik a depresszió és háromszorosára az öngyilkosság kockázatát. A bejegyzéshez csatolt egy tudományos cikket is, amely alátámasztja állításait.

A bejegyzés (cikkünk írásáig) 42,4 millió emberhez jutott el.

Több mint kétszázezren likeolták a posztot, s több mint tizenhatezer válasz született, többségében nők osztották meg a személyes tapasztalataikat a tabletták káros mellékhatásairól: Köztük volt Abby Johnson, a neves életvédő, aki megtérése előtt a Planned Parenthood abortuszklinika-hálózat egyik intézményét vezette. Johnson azt írta: „A hormonális fogamzásgátlás pseudotumor cerebrit okozott nekem, ami fejfájást, és ha nem kezelik, vakságot okoz.” (A pseudotumor cerebri egy agydaganat tüneteit mutató nem daganatos kórkép – a szerk.) Hozzáfűzte azt is, élete végéig gyógyszert kell szednie, hogy ne veszítse el a látását.

„A termékenység az egészség jele” – hívta fel a figyelmet az életvédő, aki arra kérte a nőket, ne vegyenek be pirulákat azért, hogy elrontsanak valamit, ami működik.

Mint írta, ő maga végtelenül hálás azért, hogy időben megszabadult mindettől és nyolc gyermeke születhetett.

„Mindössze 14 éves voltam, amikor elkezdtem szedni a tablettákat akne miatt. Néhány hónappal később meglátogattam az első terapeutámat, annak ellenére, hogy korábban soha nem volt depresszióm” – írta Ashley St. Clair. A The Babylon Bee munkatársa nem sokkal ezután már antidepresszánsok szedésére kényszerült. „Valahányszor beszéltem az orvosaimmal a romló mentális egészségemről a fogamzásgátló fogyasztásának közel egy évtizede alatt, egyetlen ember sem utalt arra, hogy ez valójában azoknak a hormonoknak a hatása, amelyeket minden egyes nap szedek” – fűzte hozzá.

„Utólag visszagondolva, miután közel egy évtizedig fogamzásgátlókat szedtem, a pattanások elleni tabletta bevétele olyan volt, mintha egy egeret rakétavetővel ölnénk meg” – fogalmazott Ashley St. Clair. „Nők százezrei szerte az Egyesült Államokban és a világon tapasztaltak hasonlót, mint én – teljesen elment az eszük attól a tablettától, amely az orvosuk szerint viszonylag »ártalmatlan«”.

„Körülbelül 2 évig szedtem ezt a cuccot nagyon fiatal feleségként” – írta egy másik hozzászóló Musknak. „Utáltam azt, amilyen érzést keltett bennem, és abbahagytam a szedését. Most már nagymama vagyok… soha nem bántam meg, hogy leszoktam a tablettáról!”

Nyitókép: Jaap Arriens / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SABOTAGE
2024. február 27. 02:29
Ti pedofideszes, mocskos mandiNEResek!!!! Mindenféle szarról írogattok , mostanában, csak a való magyar helyzetről nem!!! Kamukrónikás, uszító , állami pénzen tartott szarjancsik vagytok!!!
doncamilla
2024. február 26. 22:46
sosem értettem, hogy a nők miért vállalnak be egy ilyen egészségre káros gyakorlatot. egy éretlen, felelősséget nem vállaló nagy gyerek miatt???
Beszélgető
2024. február 26. 21:54
Musk is szedte?
950BD1
2024. február 26. 09:32
Ez a Musk egy polihisztor. Olyan mint gates papa.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!