Egyre kevesebb hulladékot termelnek a magyarok

2020. október 14. 10:23

Csökkent az egy főre jutó hulladék mennyisége Magyarországon, de az illegálisan kitett szemét továbbra is problémát jelent – mondta Boros Anita, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára.

2020. október 14. 10:23
null

November 21-29. között tizenkettedik alkalommal rendezi meg az Európai Bizottság szakmai szervezete az Európai hulladékcsökkentési hetet, amely nemcsak a hulladék csökkentésére, hanem az újrafelhasználásra és az újrafeldolgozásra is felhívja a figyelmet.

Boros Anita elmondta, az illegálisan kihelyezett hulladék sokszor háztartási tárgyakból vagy építési törmelékből áll, ezeket újra lehetne hasznosítani, ezért is van helye az ilyen kampánynak, mint a hulladékcsökkentési hét.

Elmondta azt is, a magyarok egyre környezettudatosabbak, amit a kutatások is alátámasztanak: az Európai Unió év eleji felmérése szerint

a magyarok több mint 95 százalékának fontos a környezet védelme,

és ebben kimagasló szerepet játszik a hulladékgazdálkodás, az illegális hulladék felszámolása és a hulladék értékként való kezelése.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!