3 forint 3 fillérből szoba összkomfort, ezer forintból 3 szoba és terasz – visszatért a lottólakás (X)

2023. december 12. 12:33

50 év után újra lakást érhet a lottószelvény. A nemzeti lottótársaság hűségprogramjának köszönhetően a Játékoskártya használatát akár lakáskulcsra is válthatják a szerencsevadászok. A játékban február végéig gyűjthető az esély, a nyertest márciusban sorsolják.

2023. december 12. 12:33
null

Az Ötöslottó 1957-ben indult hódító körútjára, népszerűségét pedig annak is köszönhette, hogy a számsorsolásokat havi rendszerességgel tárgynyeremény-sorsolás is követte. A tárgynyeremény sorsológömbjét legelőször 1957. április 5-én pörgették meg, és több millió szelvényt tartalmazott. A tárgynyeremények között többek között zongora, étkészlet, zeneszekrény vagy éppen személygépkocsi állt. A tárgynyeremények legértékesebb tételei azonban a lakásnyeremények voltak. Az első lottóház a Margit körúton épült meg, ezeket 1957-ben sorsolták ki, és az épület minden lakását lottónyertesek kapták. Az épület a kor legmagasabb műszaki színvonalán készült el, a kivitelezés három évig zajlott, 1956-1959 között. Az udvar felé néző lépcsőház feletti emeleteken szintenként egy garzonlakást és két nagyobb lakást alakítottak ki. 

1973. december 3-án húzták ki az utolsó olyan lottószelvényt a Szerencsejáték Rt. tárgynyeremény sorsolásán, amely lottóotthont ért. Az utolsónak kisorsolt lakás egy azonnal költözhető, új építésű, Mátyás-templomra néző, 1. emeleti otthon volt. Ez a lottóház az egyik legkülönlegesebb nyeremény volt, hiszen az épület a Szentháromság térhez vezető Jezsuita lépcső elején épült fel, így annak minden lakása nagy értéket képviselt. 1957 és 1973 között 505 lakás, 224 családi ház és üdülő talált gazdára az Ötöslottó játékosai között, akik 3 forint 30 filléres szelvényükkel lettek öröklakás tulajdonosai.

Mintegy fél évszázad után ismét visszatért a lehetőség, hogy a szerencsevadászok lakásra váltsák lottószelvényüket – akár a nyeretlent is. Az elmúlt évtized egyik legnagyobb értékű hazai tárgynyereményét, egy több mint 100 millió forint értékű penthouse-jellegű lakást nyerhet egy szerencsés Játékoskártya birtokos. 

A lakásfőnyeremény 2024. március 7-i sorsolásán való részvételhez egy szelvényen legalább ezer forint értékben kell vásárolni Játékoskártya használatával Ötöslottót, Hatoslottót, Skandináv lottót, Eurojackpotot, Luxort, Kenót, Puttót, Jokert, Tippmixet, V-sportot, Totót, Góltotót vagy Kincsem+ fogadást, a vásárlással pedig automatikusan részt vesznek a nyereménylakás-sorsoláson. A nyereményörömig azonban nem kell márciusig várni, hiszen a főnyeremény mellett heti nyeremények is várnak a játékosokra, hetente ötször százezer forint, valamint egy ötszázezer forintos nyeremény is gazdára lelhet.

 

(X)

Fotó: Szerencsejáték Zrt.