Hanga Ádám vállalja a felelősséget a Real Madrid elleni vereség után

2024. március 30. 18:21

A Crvena zvezda magyar válogatott kosárlabdázója a játéka miatt volt bosszús a pénteki férfi Euroliga mérkőzést követően.

2024. március 30. 18:21

Nyitókép: MTI/EPA/ANA-MPA/Jeorjia Panagopulu

 

A magyar sportoló 30 percet töltött a pályán előző csapata otthonában, ezalatt 22 pontot és hat lepattanót szerzett, illetve hét gólpasszt adott. A belgrádiak a harmadik harmadban már 16 ponttal is vezettek, ám innen is ki tudtak kapni a Realtól. A végén ugyanis a spanyolok ünnepelhettek, 101–94-re győztek.

A meccs után Hanga Ádám azért mondta, hogy vállalja a felelősséget a vereség miatt, mert a találkozó hajrájában kettőt is hibázott.

„Köszönöm a szurkolóknak a fogadtatást. Két gyönyörű évet töltöttem itt, és mindig hálás leszek a lehetőségért, hogy megnyerhettem az Euroligát, miután elhagytam a Barcelonát. Nagyon érzelmes meccs volt ez számomra"

– idézte az MTI a játékos nyilatkozatát, amit a Meridian Sport nevű szerb portálnak adott. Mint mondta, az volt a céljuk, hogy jó játékkal nyerjenek, ám ebből csak az előbbit sikerült megvalósítaniuk.

Meglátása szerint 22 pontja ellenére nem ez volt a legjobb mérkőzése, amit a Crvena zvezdában játszott.

„Tudom, hogy manapság különösen nagyra értékelik a számokat és a statisztikák vannak előtérben, de azok gyakran nem tükrözik a pályán látott valós helyzetet. Biztos vagyok benne, hogy voltak jobb meccseim, amikor jobban segítettem a csapatot. Ez a mostani is jó mérkőzés volt, sok pont, gólpasszok... De veszítettünk. A fordulat a legrosszabb pillanatban történt, nem örülök neki” – magyarázta.

Az elrontott hajráról elmondta, ugyanúgy játszottak, mint korábban, a Real mégis átvette a vezetést. Ő elsiette a dobást és döntő pillanatban hibázott.

„Vállalom a felelősséget. Nem könnyű a Real ellen játszani, a meccsek végén gyakran több pontot szereznek, mint ellenfelük”

– mondta a magyar kosaras.

Két forduló van hátra az Euroliga alapszakaszából, de az már eldőlt, hogy a belgrádi csapat nem jut be a rájátszásba, a Real Madrid viszont biztosan a tabella élén zár.

„Az első hely nem garantálja, hogy a csapat megnyeri az Euroligát, de azt mondtam a srácoknak, amikor kezet fogtunk a meccs után, hogy szeretném, ha újra győznének. Kétszer egymás után aranyérmet nyerni nagyon különleges dolog, ez kevés csapatnak sikerült. Van esélyük megnyerni az összes trófeát a szezonban, és tiszta szívemből kívánom, hogy sikerüljön nekik” – tette hozzá Hanga.

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:16
🍓 ️ ­A­­­ ­d­­ö­­g­­ö­­­s­­­ ­­l­­­á­­­n­­y­­­o­­­k­ ­v­á­­r­n­a­­k­ ­­­r­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­.­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­𝗙­­𝗨­­­𝗡
Krupp Skya
2024. március 30. 19:49 Szerkesztve
Orbán nem keresztény. Orbán beadta az édesanyját a mátrai szegényházba és onnan elkoborolt és belefulladt a kiöntött száraz vízmosásba. Tudom te nem csináltál volna ilyet, mert te hitű keresztény vagy A kádár rendszerben Húsvétkor mentél a börtönbe rabok lábát mosni. Te mostad Nagy Imre lábát is. Vizes lábbal akasztottátok fel. Mécs Imre lábát is meg mostad de az övé megszáradt mire a hóhér akasztotta volna. Mondta is: száraz lábbal nem akasztom fel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!