„Ha idősebb leszek, majd elgondolkodom” – Szoboszlai exkluzív interjút adott Liverpoolban

2024. április 10. 14:42

A Trenttel való barátságáról, a liverpooli szabadrúgásokról és a Pirlóval való összehasonlításról is vallott.

2024. április 10. 14:42

Fotó: YouTube-videó/képmentés

Szoboszlai Dominik a liverpooli edzőközpontban angol nyelven adott egyik legutóbbi interjúja a Stadium Astro YouTube-csatornáján tekinthető meg. A magyar válogatott csapatkapitánya a beszélgetés során izgalmas részleteket árult el Liverpoolba igazolásáról, mezszámválasztásáról és a nemzeti csapat Eb-esélyeiről is.

Ezt is ajánljuk a témában

A Pirlóval való összehasonlításról

Az interjú a Marco Rossi által húzott párhuzammal kezdődött. Mint ismert, a szövetségi kapitány a korábbi olasz klasszishoz, Andrea Pirlóhoz hasonlította Szoboszlait, akit mélységi irányítóként is el tudna képzelni a középpályán.

„A kapitány sokszor említi, hogy én lehetek a következő Pirlo, de az igazság, hogy nem igazán szeretek védekező középpályásként szerepelni. Mióta Liverpoolba igazoltam, előfordult, hogy több védekező feladatot kaptam, és ahogy egyre többet játszom, egyre jobban meg is szeretem, de alapvetően elégedett vagyok a jelenlegi pozíciómmal. Ha idősebb leszek és nem bírom már erővel, majd elgondolkodom, milyen feladatra helyezzem a hangsúlyt, de egyelőre megoldom.

Nem az új Pirlo akarok lenni, hanem a saját utamat szeretném járni!”

– tette hozzá Szoboszlai Dominik, akinek a 41-es lábmérete is szóba került az interjúban, amely segíti a technikás megoldások kivitelezésében.

„A technikám csiszolásában elsősorban a sok gyakorlás segített. Annyit gyakoroltam, amennyit csak tudtam. Ez most kicsit nehezebb, mert háromnaponta meccsünk van, már így is fokozott a terhelés, az extra munka nem tenne jót az izomzatunknak. A pontrúgásoknál szerencsés helyzet, hogy ennyi játékos elvégezheti. A szabadrúgások, a szögletek és a tizenegyesek esetében is odaállhat Trent, Mo, Macca vagy én. El tudjuk osztani, aki jobban érzi, elrúghatja” – erősítette meg a magyar középpályás.

Ezt is ajánljuk a témában

A Klopp-hatásról

A beszélgetés során szóba került Jürgen Klopp klubtól való nyári távozása is. A német menedzser komoly szerepet játszott Szoboszlai liverpooli szerződtetésében.

Ezt is ajánljuk a témában

„Ha a Liverpool le akar igazolni, akkor nem kell sokat gondolkodni, de természetesen az csak extra, ha Jürgen Kloppnak hívják a csapat menedzserét. Felhívott, beszélgettünk egy jót, gyorsan eldöntöttem, hogy jönni akarok. Most távozik, pihenésre van szüksége, de készek vagyunk a csúcsra érni az utódjával is” – tekintett előre.

Szoboszlai hamar beilleszkedett a Liverpoolba, azt is elárulta, a legjobb viszonyt már az első pillanattól kezdve Trent Alexander-Arnolddal alakította ki.

Trenttel egykorúak vagyunk jól megértjük egymást a pályán, és azon kívül is.”

Ezt is ajánljuk a témában

Az Európa-bajnokság előtt természetesen a magyar válogatott esélyei is szóba kerültek. Csapatkapitányként Szoboszlai is bizakodó a torna előtt, ám előbb a liverpooli feladataira koncentrál.

„Egy csapat vagyunk, egymásért küzdünk, nem számít ki kezd és ki ül a kispadon. Csapatként messzire juthatunk. Sokan nem számítanak majd ránk, így meglepetést okozhatunk. Nem lesz rajtunk nyomás! Szeretnénk majd továbbjutni a csoportból, aztán meglátjuk, meddig juthatunk” – fogalmazott Szoboszlai Dominik.

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:12
🍓 ️ ­­A­­­ ­d­­­ö­­­g­ö­­­s­ ­l­­á­­n­­­y­­­o­­k­­ ­v­á­r­­n­a­­k­­ ­r­á­­d­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­.­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­𝗨­𝗡
Király Kávéház
2024. április 10. 16:09
Hajrá Dominik !
akkor ki
2024. április 10. 15:39
Még több Szoboszlai cikk! A libsik akarják nagyon, nagyon!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!