A zsűri a színház

2010. augusztus 30. 19:25

Ezt az X-Faktoros négyest különösen jól válogatták ki.

2010. augusztus 30. 19:25
„Laptársunkban is egész oldalas hirdetés jelent meg, majd szombaton, a kezdőnapon két teljes oldalas cikk, amely - kevés sikerrel - megpróbálta lejáratni az ilyen vetélkedőket.

Egyik alcímében például »roncstársadalomnak« titulálta az érdeklődő nézők százezreit (millióit?), idézve egy korábbi verseny zsűritagját is, aki szerint »csinos kis hullákat gyártottak a nézettség oltárán.« Ami akár igaz is lehet, csak éppen ízléstelen attól olvasni, aki bizonyára csinos kis összeget vett a fel a »hullagyártásért«. Egyébként nemcsak az ilyenkor előkerült fél és egész tehetségek tűnnek el hosszabb-rövidebb időre, vagy akár végleg, a pop-piacról, hanem olykor a régebben befutottak is. A »roncstársadalom« pedig nézi ezeket a műsorokat, mint ahogy milliók néznek focimeccseket, mert lehet kit utálni, kinevetni és van, akiért lehet szurkolni.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marós
2010. augusztus 31. 07:15
A távkapcsoló dönti el, hogy kinek van igaza. Végül is különfélék vagyunk, szerencsére.
Ricochet
2010. augusztus 31. 06:27
Csak azt tudom mondani, amit a Leningrad Cowboys elején mond a menedzser, amikor meghallgatja a bandát: "Ez szar." És, én is az egészre értem... Ha többmillió ember azt mondja, hogy az egérszar tápláló, laktató, csúcsszuper, megeszed? Nem valószínű. Én így vagyok ezzel a "műsorral" is. Nem nézem. Elég volt megnézni az ajánlókat. Nemhogy meghozták, inkább elvették a kedvem. Ott van az éteri Malek-mittudoménki, a karvalyhangú Keresztes, Feró, a proli, és Geszti, a showman. Azok mondják meg, hogy nem tudsz énekelni, akik nem tudnak énekelni. Jópofa!
civilina
2010. augusztus 30. 20:12
"Ezt az X-Faktoros négyest különösen jól válogatták ki." Szerintem is!
sine ira et studio
2010. augusztus 30. 20:05
Itt nem a roncstársadalomról kell beszélni, hanem a színvonalról, ami bizony a béka segge alatt van. Olyan emberek is (persze, nem csak olyanok, de a kiválókból már kevés van) zsűriznek, akiknek fingjuk nincs a dologhoz. Az X faktorhoz konkrétan nem tudok hozzászólni, de ezekhez a vetélkedőkhöz általánosságban igen, vagy vegyük éppen a Megasztárt: a négytagú zsűriből kettő nem is énekes, egyiknek pedig még csak köze sincs az énekléshez. Kérem, ha már fociról beszélünk, akkor ez olyan, mintha szövetségi kapitánynak egy ökölvívót hívunk meg, csak azért, mert a foci alapvetően durva sport. És a versenyzők? Rohadt gyengék. Az összes megasztárból együtt lehetne kihozni tíz olyan embert, akik versenyezhetnének, és ami még nagyobb baj, hiába is tennék. A Ki mit tud?-on kész emberek léptek fel, kész csapatok, akik megcsinálták saját magukat, és nem arról szólt az egész, hogy a győztes csak egy gyurma, amit a kereskedelmi csatorna show-biznisze majd olyanra gyúr, amilyet éppen a leginkább el tud adni, aztán ha lefutott a dolog, akkor mehet is a kukába. De persze, a kuka előtt ők a sztárok, beléjük invesztálnak valamit, hogy aztán a bulvárközélet abból élhessen meg, hogy ezek az emberek totális érdektelenné válva hogyan cseszik el az életüket. Értékképzés nulla, értelme az egésznek semmi, csak a biznisz, minél kevesebb befektetéssel extraprofitot termelni. Mondanom sem kell, jön a Való Világ n+1. része, ugyebár.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!