A sztárok a fejükre estek

2010. december 18. 16:15

Dr. Horváth a Semmelweis-tervben a vizitdíj, a kórházi napidíj bevezetését vizionálja. Ilyen nincs benne.

2010. december 18. 16:15

A Fidesz szocialista egészségügye címmel nagy ívű fejtegetés született dr. Horváth Ágnes volt egészségügyi miniszter tollából. Nem szeretnék a miniszter asszony egykori – a celebvilágban tett – nem túl sikeres kalandján élcelődni, de talán az is hozzájárult, hogy erősen feledékennyé vált. Dr. Horváth Ágnes a Semmelweis-terv kapcsán fejti ki nézeteit, egyetért az egészségügy megmentésével, csak a hozzá vezető utat nem tartja megfelelőnek. Azért nehéz erről a cikkről kritikát írni, mert részletezni kellene, hogy a szocialista–szabad demokrata kormányok milyen »eredményeket« értek el – ez köteteket igényelne –, s honnan indult a Fidesz–KDNP-kormány.

Dr. Molnár Lajos hatalmas lendülettel csonkította meg az ellátórendszert – a szokásos módon – íróasztal mögött, körzővel-vonalzóval és jó nagy adag prekoncepcióval. Az eredmény: bizonyos szakmák (pszichiátria), intézmények (HIETE) és végül a beteg emberek szinte jóvátehetetlen károkat szenvedtek. A miniszter úr távoztával »magyar hangja«, Horváth Ágnes folytatta a területi ellátási kötelezettség teljes összekutyulásával.

Sláger lett a vizitdíj, a kórházi napidíj, a széfek és a napi ötszöri étkezés a kórházakban. A népszavazás elsöpörte a fentieket és a miniszter asszonyt is. Székely Tamás következett, akire a teljes anyagi kivéreztetés feladata várt. 2006 és 2010 között 250 milliárd forintot vontak ki az »E« alapból, és ehhez akarták igazítani az ellátórendszert. Székely elismert finanszírozási szakember volt, mégis az ő finanszírozási ötletelései következtében jutottunk el 2009-ben odáig, hogy a kórházi vezetők összefogása már éhségsztrájkkal fenyegetett.

Jött az új kormány, amely a miniszter asszony állításával ellentétben nem egy, hanem négy év alatt tervezi visszaadni a GDP egy százalékának megfelelő összeget (kb. 300 milliárd forintot). Dr. Horváth a Semmelweis-tervben a vizitdíj, a kórházi napidíj bevezetését vizionálja. Ilyen nincs benne. Részleges térítési díj, szabad orvosválasztásért fizetendő térítés – az ötlet szintjén – benne van.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Standup Johny
2010. december 19. 08:46
Ide figyelj, Doktor Csiba, A diplomád volt a hiba, Bezzeg akkor komcsi voltál, És csak komcsi kezet nyaltál. Most meg nagy fideszes lettél, Nagy felismerésre leltél. Jobb a langyos vízben ázni, Mintsem keményen gályázni.
marós
2010. december 19. 07:42
Mangal Ica visszasírná azt az ídőt, mikor a fenesem tudja kicsoda ( a szadeszből valaki) celebet csinált belőle.
kulalak
2010. december 18. 22:15
Azert ide irok mert Dr HA-t melysegesen megvetem, gyenge orvosnak es gyenge eu menedzsernek is. Az OPNI bezarasa fobenjaro bun volt. Miert nem tudnak ezek csondben maradni evekre Oszkoval meg a tobbi kormanytaggal egyutt? Mindenesetre Csiba doktornak sok sikert kivanok es azt, hogy folismerje, meg messzebb kell menni a megujulasban mint elotte gondolta. Szabalyozassal meg a legelvetemultebb penzehes korhaz/onkormanyzat/egeszsegugyes is terelheto, csak erdekeltte kell tenni oket is. A parlament mellett az egeszsegugyet is kisebb letszammal kellene mukodtetni de mindegy. Befejezem mert biztos nem olvassa a Mandinert. Pedig nagy bajok vannak keszuloben es a fenti nehany komment csak elorevetiti a konfliktusokat illetve elbeszeleseket egymas mellett.
nyugalmazott tanár
2010. december 18. 18:49
Valaki azt mondta (a buszon), hogy a leszázalkékolások 30-50%-át nálunk pénzen vásárolták. A bevétel bizonyos pártkasszákat gazdagított. Lehet ebben valami? Ha a látszatnak hinnénk, akár lehetne is. Itt az ideje ezért egy alapos tisztázásnak, mert az egész orvosi karra vet igen rossz fényt, ha ez a vélemény kering róla. De ne a horvátágnesek és hasonszőrű alakok akarjanak megint belerondítani a szakmába!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!