Bűnöző vagyok, borravalót adok

2011. december 19. 07:28

A tényleg kedves, készséges, segítőkész munkaerőnek miért ne adhatnék plusz pénzt? Miért ne fogadhatná el?

2011. december 19. 07:28
Ceglédi Zoltán
Hírszerző

„A csórót, akinek nincs szakmája-tapasztalata mást csinálni, de fel tud ülni a robogóra, és ki tudja hozni a sonkás-sajtost. Ha mindezt gyorsan és kedvesen teszi, nehogy már ne tolhassak oda egy plusz kétszázast a végösszegre!

Annyiban persze semmi meglepő nincs a dologban, hogy a jelenlegi kormány pont ezzel a réteggel szeret izmozni. Kinyírni a szakszervezeteit, szűkíteni a jogait, rápakolni a közteherviselés oroszlánrészét. Ezzel a húzással pedig egy szabad kártyát ad a mindenkori munkáltató kezébe: egy elbocsátáshoz csak annyi kell majd, hogy a pincér nem tiltakozott elég erőteljesen, amikor a végösszeget a vendég fel akarta kerekíteni. Bezzeg a hálapénz! Ott szépen végiggondolták, miként tartható fenn az a gyakorlat, hogy egy közpénzekből finanszírozott, állami szolgáltatás igénybevételéhez sok esetben (pl. gyerekszülés) le kell fizetni az orvost. A kórházigazgató majd kiad egy jóváhagyást »ajándék elfogadásáról«, ez utána még béren kívüli juttatásként sem jelenik meg az adminisztrációban. Holott a pizzafutárnak adott pár száz forinttal szemben tíz- , sőt százezrekről beszélünk, és nem egy magánvállalkozásról, hanem egy állami (ingyenes, általános, haha) szolgáltatásról.

Én viszont, kedves pincérek, pizzafutárok, egyéb munkavállalók, jövő nyártól a bűn útjára lépek, és ha úgy gondolom, hogy megérdemlitek, igenis fogok borravalót adni. De legalább jóllakottan visz majd el a rendőr.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Claypool
2011. december 19. 11:01
Olcsó sarkítás,és demagógia. Természetesen a magyar ember ezután is adni fog...
marós
2011. december 19. 10:05
A hírszezőből lett rémhírterjesztők, minden szava hazugság, akkor amikor a korrupt, bűnös szoc-lib rezsimek erkölcsi, gazdasági,pénzügyi, politikai téren, a szekértolóik (GKI, PKI, ATV, Hírszerző, Népszava, stb) segítségével lerombolták az országot,az helyett hogy legalább egy hangot emeltek volna fel ellene, sőt a mai nap is minden mozdulatuk arra irányul, hogy az új kormány tevékenységét lejárassák. Észrevehetné ez a bűnszövetség, hogy tevékenységük tovább növeli a választók ellenszenvét a bukott rezsimmel, és propagandistáival szemben.
1istvan
2011. december 19. 08:24
ááá, nem ezért vagy te bűnöző!
buckafej
2011. december 19. 07:44
Ez a cikk hülyeség, ezután sem lesz tilos borravalót adni. Ha valahol tilos lesz (nem hinném, hogy lesz ilyen), akkor ott közli a pincér, fodrász stb. Velem már megesett néhány helyen, ahol mondták, hogy NEM KELL borravalót adnom. A pizzafutár pedig különösen rossz példa, mert kiszállításkor nincs ott a főnök, aki lecsekkolja a borravaló adást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!