„Mától kezdve lövünk!” – avagy egy perverz este Szanyi Tiborral

2013. április 15. 16:16

Szanyi Tibor a hírhedt Marosán Györggyel azonosította önmagát.

2013. április 15. 16:16
Lotte
Onleány Társasblog

„Az ab ovo nem túl ellenséges riporter kérdezett, Szanyi Tibor válaszolt. Kendőzetlenül. Arra az újságírói érdeklődésre, hogy a pártprogram milyen alapvetésekre épül, a kapitány némi nógatásra csak' belecsapott a lecsóba, s tallózott a párt »best of«-jai közül. Szanyi nem kertelt, s elmondta, hogy végre  itt az ideje a »multilevel marketing megoldások megerősítésének a pártban«. Nem, nem feltétlen rezsicsökkentésre van szüksége az országnak, hanem »a szocialista párttagsággal akár automatikusan járó átfogó kedvezményekre«. Flottában kell repülni, együtt ócsóbb lehetne nemcsak a telefon, de a szórakozás, a sör és a virsli, s még ki tudja, mi minden! Aztán közeledik a nyár: ha mást nem, »legalább a párttagjaink gyerekeit, családtagjait nyaraltassuk meg!« Ez aztán a nagyívű elképzelés! Micsoda érzékeny, felelős gondolkozás, össztársadalmi, s nem csoportérdekben teret nyerő kormányzási elhivatottság!

Nem is csoda mindez a baloldal sziklaszilárd őrizőjétől, aki így búcsúzott az interjúban: »Tartom a vörös zászlót, mint egy Che Guevara vagy egy Marosán György.« Igen, nem tévedés! Szanyi Tibor azzal a hírhedt Marosán Györggyel azonosította önmagát, akinek szájából 1956. december 8-án elhangzott az inkriminált mondat: »Mától kezdve lövünk!« Még Marosán bejelentésének napján sortüzek dördültek el  Salgótarjánban, amelyek 131 ember életét oltották ki. Ezt követte a miskolci, egri, gyomai, kevermesei, gyulai, zalaegerszegi és hódmezővásárhelyi sortűz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Julismama2
2013. április 16. 15:19
Valamilyen jutalmat adok annak, aki megmondja, hogy mi volt Szanyi mondanivalójának a lényege mai napon a parlamentben?
Julismama2
2013. április 16. 15:15
Captain ismét formában a parlamentben! Hát van annyi feles, hogy látszódjon!
Trollicus Parlamenticus
2013. április 15. 21:21
Egy bsztlan pcsa megpróbálja kiforgatni Szanyi mondanivalóját. Mindenkinek meg kell élni valamiből...
Trollicus Parlamenticus
2013. április 15. 21:19
Egy ostobenkó qrva kiforgatja Szanyi szavait. Ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!