A pofonok völgyében

2013. július 21. 14:00

Elfogadni, hogy nekünk nem mehet, amiben sokáig a legjobbak közé tartoztunk, teljesen abszurd. Mást sem szabad, mint vállalni a cselekvés kockázatát.

2013. július 21. 14:00
Borókai Gábor
Heti Válasz Online

„A magyar futball feltámasztásának programját is úton-útfélen támadják. Holott ha valamiben a világ élvonalához tartoztunk, az épp ez a sportág volt. Talán az sem véletlen, hogy a földkerekség legismertebb magyarját, Puskás Ferencet a labdarúgás adta. Évtizedek infrastrukturális és szakmai lepusztultsága, a szélhámia és a »nekünk úgysem sikerülhet« mentalitás eluralkodása azonban Európa hátsó traktusába sorolt minket.

A pofonok völgyébe.

Áldozatok nélkül onnan kimászni, a futballt a tehetséges fiatalok számára vonzóvá tenni, s velük felzárkózni az okkal megcsodált élmezőnyhöz teljes képtelenség. Elfogadni, hogy nekünk nem mehet, amiben sokáig a legjobbak közé tartoztunk, teljesen abszurd. Mást sem szabad, mint vállalni a cselekvés kockázatát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2013. július 21. 22:33
"Ezt hívják társadalmi feszültségnek. A közepében pedig ott a magyar futball, ami nagyon nem jó neki, mégha ezt hajlamos gyakran elfelejteni. Akkor is okoznának némi feszkót a ráfordított milliárdok, ha lenne eredménye. Ehelyett több kárt okozott a dolog, mint használt. Volt egy szamarunk, amit fel kellett volna doppingolni paripának, mi pedig hízlaltunk belőle egy disznót. Egy szimpla bűnbak kifejezetten szimpatikus jószág ahhoz a magatehetetlen zsírsertéshez képest, amivé a moslékként öntött milliárdok tették. Egyetlen dolgot tanult meg ennyi pénzből: zabálni. Felzabálni saját jövőjét, átügyeskedni az utánpótlásra kapott támogatást az egyre irracionálisabb költségekből üzemelő első csapat fenntartására, és bárminemű valóban életképes klubmodell kialakítása helyett politikai kapcsolatokon keresztül pumpolni az adófizetőket (közvetve vagy közvetlenül)." http://futballsznob.blog.hu/2013/07/19/unorthodox_szerelem
ballada
2013. július 21. 22:27
Gyf bajnai meg 8 év alatt inkább légvárakat építettek , ami választásra eltünt .
ballada
2013. július 21. 22:26
Gyf bajnai meg 8 év alatt homokvárat építettek ,választásra összeomlott ,maguk után romokat hagytak.
hümmögő
2013. július 21. 18:17
Ez tényleg ennyire hülye, vagy megint nyalni kell egy jót, mert a HV-nak szarul megy? " Mást sem szabad, mint vállalni a cselekvés kockázatát.” Tehát jöhet a felcsúti aréna és a pofáját mindenki befoghatja! Építünk egy stadiont is Debrecenbe és a fradinak mert ők már érezték a BL szelét! Ez kell a magyarnak! Cirkusz, de nagyon szar bohócokkal! Hm!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!