Fogyatékos ügy Szilvásváradon, avagy mi riasztja el a szállóvendégeket?

2013. szeptember 23. 11:50

Engem pont az riaszt el egy település látogatásától, ha ott a közhivatalt viselők a fogyatékos személyeket emberi méltóságukban megsértik.

2013. szeptember 23. 11:50
Szabó Rebeka
Szabó Rebeka blogja

„Azt gondolom, jogos igény a lakosság részéről, hogy alaposabb tájékoztatást kérjenek, hogy megvitathassák a következményeket. De a képviselőknek, a közhivatalt betöltőknek nem az a feladata, hogy az ismeretlentől való irracionális félelmet tükröző lakossági megnyilatkozások alapján, alkotmányos alapjogokra fittyet hányva, a fogyatékos személyekre nézve ellenséges és megalázó nyilatkozatokat tegyenek közzé, hanem hogy küzdjenek az előítéletek ellen, hogy segítsék a beilleszkedés folyamatát. Amíg azonban az ország vezetése, a Fidesz-KDNP álszent kormánya sorra hozza a szegényellenes, kiszolgáltatottságot növelő, kirekesztő intézkedéseit, nem meglepő, hogy mind több helyi vezetés választja az egyszerűbbnek tűnő utat, az empátia helyett a félelem, a befogadás helyett a kirekesztés zsigeri reakciójának engedelmeskedve.

Mindenesetre engem, mint Szilvásváradon és környékén eddig gyakran és szívesen kiránduló magánszemélyt pont az riaszt el egy település látogatásától, ha ott a közhivatalt viselők a fogyatékos személyeket emberi méltóságukban megsértik, ha ellenséges és kirekesztő magatartást tanúsítanak kiszolgáltatott emberekkel szemben akkor, amikor ők csak tartózkodási helyük szabad megválasztásának alkotmányos jogával próbálnak élni. Ezt e-mailben tudomására is hoztam az önkormányzatnak, illetve a Szilvásváradon turisztikai szálláshelyeket működtetőknek is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Amarkod
2013. szeptember 23. 20:24
Nekem meg az nem tetszik Rebi, hogy összeálltatok valakik ellen , majd jól összeházasodtatok, ugyanazokkal. Úgyhogy hagyjuk az erkölcsi prédikációkat.
atila68
2013. szeptember 23. 17:52
Vissza kellene nyitni az OPNI-t Rebeka.
székely
2013. szeptember 23. 16:53
Örüljön kedves, hogy egyenlőre csak emberi méltóságukban sértik a fogyatékosokat és még nem követik nagy tanítómesterüket a FÜHRERT, aki ezen embereket gázkamrába küldte, mint az árja faj mutánsait.
nyugalmazott tanár
2013. szeptember 23. 15:23
"Engem pont az riaszt el egy település látogatásától, ha ott a közhivatalt viselők a fogyatékos személyeket emberi méltóságukban megsértik." Engem is. Csak kettőnk között az a különbség, hogy maga azt hiszi, ezzel a liberális pártpropagandával okosat ír, holott alávaló módon használja fel az írás képességét, és az érintettek ellen cselekszik. Az, aki a védett, nyugodt és biztonságos környezet meg akarja vonni a rászorulóktól, hogy ezzel saját magamutogató perverzitását élje ki, nagyon kártékony ügyet szolgál. Kifejezetten konfliktusos környezetbe helyezné azokat, akiket ettől kellene leginkább megvédeni. Ugyanis, amíg a budapesti Rózsadombon a liberális meg kommunista urak villáinak a környezete alkalmas lenne erre a feladatra, kellő nyugalmat biztosít, az ország idegenforgalmi centrumai, hónapokon keresztül tömegek által látogatott környezetük miatt teljesen alkalmatlan erre a célra. Javaslom, hogy ha a magamutogatás kényszere mégis hatalmába keríti kiskegyedet, vegyen fel egy ballonkabátot, és sétáljon ki a Városligetbe... De hagyjon fel a fogyetékosok zaklatásával.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!