Mi marad?

2014. november 07. 17:22

Nagyon rossz döntést hoztam meg akkor, amikor kényszerűen kiléptem a magán-nyugdíjpénztári tagságból. Újra és újra rádöbbenek erre.

2014. november 07. 17:22
Nyerges Csaba
Kisalföld

Mi lesz majd a magyar nyugdíjkasszában, ha a jövőben is marad ez a tendencia, és sok százezren gondolják úgy, hogy külföldön keresnek boldogulást? És mi marad akkor a magyar nyugdíjpénztárban, ha érzékelhető szándékok teljesülése esetén valóban sikerül elriasztani ebből az országból külföldi tulajdonban lévő vállalkozásokat? Közüzemi szolgáltatókat, kiskereskedelmi üzletláncokat, bankokat, kereskedelmi televíziókat, urambocsá! étolajgyártókat.

Én inkább úgy vagyok ezzel, hogy meg kellene becsülni minden vállalkozást, ami munkát ad ebben az országban. Legyen az akár külföldi, akár magyar tulajdonú. Ahogy például az Audi érezheti ezt a megbecsülést a kabinet stratégiai partnereivel egyetemben.

Mert azért az mégsem járná, hogy egyrészt a magán- nyugdíjpénztári megtakarításainkat is elvették, másrészről viszont az sem lesz, amiből majd az állami nyugdíjat kifizethetnék.

A közmunkások járulékaiból biztosan nem.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ombre
2014. november 08. 20:36
"Kedves szerzőt mi akadályozza abban, hogy önkéntes nyugdíjpénztárba befizessen, ha már ennyire aggódik." Igen, lehet, hogy ,meg is tette A MÁR ADÓZOTT JÖVEDELMÉBŐL, pluszban. Ami aljasság - mert egyszer fizetett a cége, egyszer ő járulékot, adózott minden után (szja, áfa, 1000 féle új adó), és akkor ami marad, abból még hasítson ki bizonyos összeget, hogy öreg korára ne haljon éhen. Nem volt fenntarthatatlan a manyup! Majd most lesz tarthatatlan a helyzet!
ombre
2014. november 08. 20:32
Csaba, én SZÓLTAM! Elég sok helyen. Maradtam persze, és akár hiszitek, akár nem, gyarapodott a megtakarításom. Zsaroltak, igen. Hazudtak, igen - mert ugye hogy lesz állami nyugdíj is a befizetések után. Eltapsolták, szó szerint kiszórták az ablakon, a Dunába - már egy fillér nincs belőle - amit 3millió ember 12 év alatt gyűjtött. Semmi haszna nem lett, de ne higgye senki, hogy ez a pénz majd nem fog hiányozni amikor el kezdenek nyugdíjba menni a hajdani tagok. És az akkori kormányok majd széttárják a karjukat: egy bizonyos Orbán kormány elbokázta a pénzt, de még (pedig megígérte) az egyéni számlákat se csinálták meg 4 éve - sajnos, azok az évek nem számítanak a nyugdíjba. Ennél fogva áldom az eszem, 70 ezer manyupos társammal együtt.
indiáner
2014. november 08. 09:34
Tegyük már tisztába, hogy a magánnyugdíj a nyugdíjbefizetés 1/4-ét jelentette. Ebből senkinek se lesz olyan nyugdíja, amiből meg fog tudni élni. Ez az 1/4-ed viszont az államháztartásban olyan hiányt eredményezett amit nemcsak a többlet hitelfelvételben, hanem a kamatok emelkedésében is mindenki, nem csak a magánnyugdíjpénztár tagok megfizettek, miközben utóbbiak örültek a saját számlás magas hozamnak. A kamatcsökkenés végével egyébként jönnek majd a negatív hozamok, mert igaz ugyan, hogy magánszemélyeknek van változó kamatozású államkötvény, de azt nyugdíjpénztárak nem vehetik. Ráadásul van a befizetésekből eleve levont 4-5% adminisztrációs díj (ami nélkül szeretik hirdetni a hozamokat), és az 1% körüli alapkezelési díj.
USsange
2014. november 08. 08:31
"Nyerges Csaba" hogy hazudik...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!