Lol keresztény alkohol

2015. március 04. 18:14

Nemrégen olvastam a keresztyén íjászokról. Az ő nyílvesszőjük másképpen repül? Keresztyén motorosok. Az ő motorjaik nem termelnek szén-dioxidot? Nem arról van szó inkább, hogy keresztyén ember motorozhat, íjászhat, netalán még egy pofa sört is megiszik?

2015. március 04. 18:14
Soós Szilárd
reposzt

„Nem szokatlan, hogy a fiatalok bulizni akarnak, sőt az sem ha valami alkoholhoz nyúlnak. De még maguk sem gondolják, hogy a keresztény, keresztyény emberek szokatlan módon erre biztassák őket. Tavaly még ez volt a házirend. crosssound.hu


Itt persze rögtön van egy másik kérdésem. Milyen a keresztény parti? Mi különbözteti meg az egyéb partiktól, ha úgyanúgy isznak? Itt a cikk írója megemlíti, hogy nem látott teljesen kiszolgáltatott részeg fiatalokat. Mondjuk dícséretes.

Nemrégen olvastam a keresztyén íjászokról. Az ő nyílvesszőjük másképpen repül? Keresztyén motorosok. Az ő motorjaik nem termelnek szén-dioxidot?

Nem arról van szó inkább, hogy keresztyén ember motorozhat, íjászhat, netalán még egy pofa sört is megiszik, sőt még táncol is egy nagyot.

Mondjuk ez a crossound, kereszény partikultúra a Jezus Loves Elektro-val elég meredek. Ezt ne! A »zene« (zaj) amfetaminért, vagy fűért, de minimum szatmári szilváért kiállt, ha autentikusak akarunk maradni a szép magyar rónához.

Ha már valaki partizni akar, akkor vannak jobbak, színvonalasabbak. Odamegy, leizzad, lefogy, iszik, méregtelenít, meglátogatja a porcelán bálványt. De legalább nem hazudja jónak a rosszat és rossznak a jót. A különbségtétel megmarad. Legalább még helyén kezeli. Azt mondja, »soha többé Hirosima«. (nem is annyira vicc: Én egy pohár pálinkától be szoktam rúgni, és ez általában a kilencedik.)

A mindenkori fiatalok szája azt mondja, hogy persze partizzunk és buli van. De legbelül a pontos diagnózist várják, mert máskülönben ellökik a segítséget. Jótékonykodást, azaz hamis alászállást, azonosulást nem tűrnek el, csak a hiteles pontos, dühre fakasztó, diagnózist. Nem most, s talán nem is a megfelelő személynek mondanak érte köszönetet. Talán majd egyszer továbbadják, mert ezt tapasztalták.

Szóval nem a »napi cuki«, és nem a »jópofaság faktor« térfelén játszunk. G. K. Chesterton mondja, hogy »Ne szabadítsd meg a tevét a púpjától: talán épp teveségétől szabadítanád meg.« Ne foszd meg a keresztényt a ... keresztjétől, felelősségétől, böjtjétől, hitétől, szóval Krisztustól, mert talán éppen a kereszténységétől fosztod meg. Mondom én.

Nyilván a fiatalok megszólítása különös érzékenységet igényel, de a lényegünket, Krisztushoz tartozásunkat nem adhatjuk fel. Mert ha mégis, akkor a Krisztuson túl elveszítjük azokat is, akikért lemondtunk a Krisztusról. Semmi nem indokolja a lemondásunkat Jézus Krisztusról.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MOPO3OB
2015. március 23. 15:51
Tíz bekezdésnyi semmitmondás után lássuk a lecsót amibe Soós nem mer belecsapni: Milyen a zsidó parti? Mi különbözteti meg az egyéb partiktól, ha ugyanúgy isznak? A zsidó parti attól zsidó, hogy többségében zsidók, illetve magukat zsidónak vallók vesznek részt rajta. Nem pedig attól, hogy a parti minden mozzanata megfelel a 613 zsidó törvénynek. Soós szerint Szingapúr mintájára ki kellene rúgni Tel Avivot Izrael államból azért mert a buzik fővárosa. Ezzel pedig súlyosan vét a zsidó vallási törvények ellen a város. Kereszténység vagy keresztyénség megélése sem csupán a vasárnapi templommenetelből áll. Egy élő közösség élő kultúrája számtalan közösségi esemény által működik. Magyarország városait még nem vágta tönkre globalista tömeges emberimporttal, mint Nyugat-Európa. Nincsenek egymással kibékíthetetlen ellentétben álló kultúrák kritikus távolságon belül egy-egy városban. De Amszterdamban, Párizsban, Londonban és még számtalan multikulti (értsd lassan iszlám többségű, saría negyedes) városban bizony egy-egy elektronikus zenés, alkoholos parti maga a keresztény kultúra megélése.
Spiler
2015. március 07. 18:36
Antikeresztyének és keresztyénfóbiások vagytok.
kohntalan
2015. március 07. 18:35
Aki ma "keresztényezik", az tulajdonképpen zsidózik, hiszen azt mondja: én nem vagyok zsidó. Mindez antiszemita tendenciákat sejtet, és gyanút kelt. Jobb kerülni.
vanyádat
2015. március 07. 18:33
Nem keresztény ország. Nincs államvallás, és kisebbségben vagytok. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!