Szomorú vasárnap

2015. március 18. 19:31

Semmi nem lenne nyitva. Talán kórház, és ügyeletes orvos, patika és a minimális közlekedés. Még a gyárakat és üzemeket is bezárnánk. Csak a minimális karbantartás mehetne.

2015. március 18. 19:31
Soós Szilárd
reposzt

„Kedves Mosolygós Lány! Minket se kérdeztek meg. Egyébként annyi közünk van keresztyéneknek a vasárnapi üzletbezárásokhoz, mint a horgászoknak az árvízhez. (...)

Amúgy hidd el, ha minket kérdeznek, és bíznak meg a rendezéssel, akkor nem ez a gazdasági, hatalmi és politikai érdekkör mentén kialakult versenyeredményt hozzuk. Semmi nem lenne nyitva. Talán kórház, és ügyeletes orvos, patika és a minimális közlekedés. Még a gyárakat és üzemeket is bezárnánk. Csak a minimális karbantartás mehetne. (mert ugye 8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás) Fújna ránk a kormány, az ellenzék és mindenki, akinek valamilyen érdekeltsége van.

Nem vagyunk túl sokan keresztyének. Lehet, hogy vásároltunk is vasárnap, esetleg mezőgazdasági vidéken még be is takarítottunk a vihar elől a szép időben. De lehet szigorúbban vettük és nem vásároltunk és nem dolgoztunk és még másokat sem dolgoztattunk. Vagy törekedtünk erre. Nem tudom. De az biztos, hogy megemlékeztünk, megszenteltük a napot és elmentünk a templomba, vagy éppen ahol voltunk imádsággá tettük a napot. Igyekeztünk pihenni. Jól érezni a testvéreinket és magunkat.

Tudod, mikor a kommunizmus virult és volt kommunista szombat, és még vasárnap is dolgozni kellett, akkor volt lelkipásztor, aki kiment dolgozni a hívekkel a földre. Az ebédidőben tartott istentiszteletet. Mert kommunisták, és ma kapitalisták ide vagy oda, Krisztus feltámadásának napja mégis csak különleges.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2015. május 24. 08:05
Mi közöm a szerző, és egy bizonyos mosolygós lány (répakinga?) párbeszédéhez?
Zokni
2015. május 24. 08:04
"Zsidóknak fejtsd ezt ki a szombatjukkal kapcsolatban.Próbálj te Izraelben szent napjukon dolgozni ha zsidó vagy!" - próbál meg zsidózni még itt is, mikor Szerző gyermeteg következetlenségére hívom fel a figyelmet. A szombatot, csak a vallásos zsidók tartják folyamatosan. És senki sem mondta, hogy ez nem az egyik, fura, életmód-meghatározó szigorú szokásuk. A bolt-bezárás viszont Izraelben eléggé fafejű dolog. És azt sem mondta senki, hogy ez, innen nézve, praktikus szokás lenne. Mindenesetre van ez ellen ható erő ott is: http://travelo.hu/hirek/2014/03/25/szombaton_is_nyitva_tarthatnak_a_tel-avivi_uzletek/. Arról van szó, egy 2014-es hír szerint, hogy a tel-avivi önkormányzat megnyitná az üzleteket, amire állítólag eddig is volt néhány, szabályszegő példa. Nem tudom, mi lett belőle.
Fahrenheit 451
2015. május 24. 08:03
"még vasárnap is dolgozni kellett, akkor volt lelkipásztor, aki kiment dolgozni a hívekkel a földre. Az ebédidőben tartott istentiszteletet." amíg a fidesz-KDNP a papoknak is meg nem tiltja a vasárnapi melót.
KannibálTatárÚr
2015. május 24. 08:03
Inkább azok, akik soha sem dolgoznak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!