Valódi megbecsülést a pedagógusoknak!

2015. június 07. 16:22

Garantálni kell a pedagógusok béremelésének automatizmusát, az illetményalapot újra a minimálbérhez kell kötni. Továbbá a munkakörülmények javítására is pénzt kellene fordítani.

2015. június 07. 16:22
Ikotity István
Lehetmas.hu

A pedagógusnap akkor szólhat majd az ünneplésről, ha az oktatásban dolgozókat valóban megbecsüli a mindenkori kormány. Az LMP ennek érdekében teljes körű béremelést szorgalmaz, a munkakörülmények javítását és a munkaterhelés újraszabályozását.

Magyarország sikerességének záloga a versenyképes és minőségi oktatás, amelynek fontos feltétele az oktatásban dolgozók megbecsülése. Garantálni kell a pedagógusok béremelésének automatizmusát, az illetményalapot újra a minimálbérhez kell kötni. A kormány viszont ígéretét megszegve jövőre sem adná oda a béremelés ezen részét a pedagógusoknak, ezzel veszélyeztetve az emelés értékállóságát. Mindemellett korrigálni kell az életpályát, s teljesen újra kell szabályozni a munkaterhelést. Ma a pedagógusok több mint 50 órát dolgoznak egy héten.

Továbbá nem csupán a béremelésre, de a munkakörülmények javítására is pénzt kellene fordítani. A pedagógusok mellett elengedhetetlen az őket segítő munkatársak és a felsőoktatási dolgozók béremelése is, hiszen az ő fizetésük 2008 óta nem emelkedett. Az LMP teljessé tenné az oktatási ágazat béremelését, hiszen ma itt is sokan élnek dolgozói szegénységben, létminimum alatt. Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter a fővárosi pedagógusnapi ünnepségen a versenyképes és minőségi oktatás fontosságáról beszélt. Erre az ország sikeressége érdekében valóban mindennél nagyobb szükség lenne, csakhogy tettek nélkül a szép szavak nem érnek semmit.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
totyalaci
2015. június 08. 13:29
A sok baromarcú megvezetett hülye aki a pedagógus szabadságát irigyli, még véletlenül sem gondol arra, hogy ez a szabadság több okból is a GYEREKEK SZABADSÁGA. Mert hogy a nem akármilyen tanulási kötelezettség után regenerálódni kellene a gyerekeknek(is)Az ilyenek egyből beszülnék a kölykeiket valamelyik bölcsődébe és miután elintéznék, hogy semmilyen formában ne legyen nyári szabadság, a gyerekek kúszófolyosón mennének át az oviba,majd az iskolába. A szülőnek meg fáj a az a napi 15 perc amivel foglalkozik a gyerekével. Elszomorító,amit rá akarnak verni az iskolára a tehetetlen lusta szülők. Mert aki szereti és valóban szereti a gyerekét,tiszteli annak nevelőjét is
Droite
2015. június 08. 11:31
Udvozlom Ikotity apjat. Egyik legjobb kosarlabda edzom volt serdulokoromban! Respect.
szuverén
2015. június 08. 10:31
-Ugyan hagyjuk már a pedagógusok misztifikálását. Nemzet napszámosai, virág helyett pénzt, miegymást. Ők is, a gazdaság egy összetevői. Ha több pénzt kapnak, megokosodnak és jobban tanítanak? Ugyan már? -Mit össze berzenkednek a minősítés, a változás ellen. -Van sarkos véleményem, a pályaválasztásukról is. Hát; fiam, de még inkább, lányom. Erre sem vagy jó, arra sem vagy jó. Ehhez sem értesz, ahhoz sem értesz. Hát akkor, legfeljebb elmész tanítónak. T.K. tanítóképző, korosztályom emlékszik még. -Nem véletlen a közmondás. Aki tudja, csinálja, aki nem tudja, tanítja. -Sajnos a helyzet, ennél is sokkal rosszabb. Fiam, önképzéssel lett informatikus. Nem csodagyerek, csak úgy érdekelte mint engem annak idején, az autószerelés. Hogy legyen "papírja" róla, két éve jár informatikus egyetemi szakra. Két év alatt, nem volt még egy mondat, egy gondolat, amit a munkájában hasznosíthatott volna. -Volna(!!!) miért tükörbe nézni, pedagógus (demagógus!!!) hölgyek és urak. Ideje volna már, a mérhetetlen önhittségükkel leszámolni már. -Mértani haladvány? Pedagógusok, na vajon mi az? Segítek, kamatos kamat. Gimnáziumig bezárólag, nem tudták ezt megtanítani. Ha, megtanították volna, A brókerszélhámosoknak, bróker-Marcsinak, ennyien be nem dőltek volna. -Persze, vannak kivételek. Ez a nagy baj, hogy csak kivételek vannak.
csuka
2015. június 08. 08:54
"Magyarország jobban teljesít! Nem kapnak fizetést a tanárok Posted on 2015/06/07Szerző: Admin Március óta nem fizet bért a ceglédi óraadó pedagógusoknak a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK). Ezt a tankerület vezetője is elismerte, amikor a Ceglédi Panoráma hírportál szembesítette a KLIK-et egy tanár édesanyjának panaszos levelével." https://balrad.wordpress.com/2015/06/07/magyarorszag-jobban-teljesit-nem-kapnak-fizetest-a-tanarok/ CSAK A FIDESZ MAFFIA !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!