Miért buknak el a magyarok?

2015. július 16. 14:32

Ilyen lebutított, manipulált és önmagából kifordult országot nem érdemes igazgatni. Az ilyen országot ki kell adni társadalomtudósoknak mikroszkóp alatti tanulmányozásokra, majd pár hónap múlva fel kell rakni az eBay-re, hátha valaki megveszi.

2015. július 16. 14:32
Seres László
Seres László
hvg.hu

Nyitottság? Befogadás? A kormányzat által jó fél éve felheccelt, kicsit fasizált, már nem is mindig passzív, hanem aktív agresszivitásában megerősített lakosság (korábban: nemzet) teljes joggal érezheti úgy, hogy megkapta a kilövési engedélyt. Hároméves színesbőrű gyereket ugatnak le az utcán azzal, hogy »te büdös fekete, te mocskos bevándorló«; 12 éves magyar kislány nem hajlandó odamenni »a retkek közé«, csak ha megrugdoshatja őket; egy nő a Facebookon teljes névvel kérkedik azzal, hogy hashajtós ételt vitt a menekülteknek; a Pride után megfenyegetik az egyik résztvevőt, mire a rendőrség kit igazoltat? A megfenyegetett résztvevőt.

Nem tudom, miért ugrott be hirtelen erről, hogy a jónép hol elkerítené a balatonszemesi strand azon részét, ahol fogyatékkal élők fürdenek, hol teljesen kiakad, ha Szilvásváradra negyven sérült ember költözne (»nem szép látvány«), hol meg abszolúte szótlanul tűri, hogy az egyház és az állam kart karba öltve létesítsen szegregált iskolát Nyíregyházán. Jó is az azonosulás az agresszorral, oldja a feszkót, csökkenti az elemi felháborodás képességét, biztonságot ad a hétköznapok túlélésére. Csak egy kicsit nagy az ára.

A tulajdon biztonsága, a szabad gazdasági döntések lehetővé tétele? Lebutítják a közoktatást, készül a fiatal szakmunkások 93 ezer km2-es összeszerelőüzeme. Magyarországon kizárólag az állam- és pártközeli barátok/családok jólétét szem előtt tartó, oligarchikus crony (haveri) kapitalizmus modell létezhet, minden más nyugati ortodoxia, káros piac, a hazai termelőknek ártó verseny. A szabályokat azok írják kormányközeli laptopokon, akikre a szabályok majd később vonatkoznak. Kereslet és kínálat baráti kormányzati közreműködéssel találhat csak egymásra. A vállalkozók, a nyugdíjpénztár-tagok, a kreatív kapitalisták magántulajdona Magyarországon kb. olyan biztonságban van, mint S. Nóra az Éden Hotelben.

Jó, ezt akarták, emellett kampányoltak, sokan valóban erre szavaztak, amikor őket választották, ez a párt és ez a kormány teljesen nyilvánvalóan ilyen országot akart. Végig sem gondolva, hogy ilyen lebutított, manipulált és önmagából kifordult országot nem érdemes igazgatni. Az ilyen országot ki kell adni társadalomtudósoknak mikroszkóp alatti tanulmányozásokra, majd pár hónap múlva fel kell rakni az eBay-re, hátha valaki megveszi. A gyors sikerre nem érdemes nagy tétben fogadni.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2015. július 17. 12:10
gek 2015. július 17. 10:07 Azért megkérdezhetnéd orbitodat is, mit bizniszelt perec elftárssal!" Mit?
berzsian56
2015. július 17. 11:33
" Tizenkét éves kislány nem hajlandó bemenni a retkek közé csak ha megrugdalhatja őket". Nagyon életszerű. De legfeljebb romungróéknál borsodban, ahol a gyerek már tizenkétévesen azt üvölti az iskolatársánek"letépem a fejed rohadt kis köcsög". Ti meg szaladtok megvédeni ,mert kirekesztették a kis Kevint. Így megy ez nálatok slajmi.Az egyik hazudik vali ótvarasat, a másik meg holnap,mit autentikus forrásra hivatkozik rá. Ezért vagytok ti azok akik vagytok, hiteltelen magyargyűlölő szarháziak. De ,most legalább nem mondhatod, hogy le sem köpnek.
hátakkor
2015. július 17. 11:29
Seres, gombolyítsuk tovább a fonalat! Kik butították le a magyarokat és miért? Miért volt az EU elsö feltétele két kereskedelmi tv? Hogy jutott egy heti gazdasági bulvàr magazin ilyen mélyre? Miért ilyen vékony? Miért éri meg a csőd szélén twá, Jámbor és Seres? Mik a terveid a hvg utàn?
berzsian56
2015. július 17. 11:24
Ha,egy ilyen fábaszorúlt féreg beteges frusztrálságait olvasom, mindíg megerősítést kapok öreg barátom mondásáról:"Nincs értelme azon vitatkoznotok a zsidóság vallás e vagy nemzet, amikor mindenki előtt nyilvánvaló, hogy tulajdonság."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!