Csok a családnak, avagy a liberálisok vesszőfutása

2016. február 09. 14:18

A csok lett a téma buszon, villamoson. Az emberek szívesebben beszélgetnek erről, mint a melegfelvonulásokról. Ha csak ennyi eredménye lenne az egésznek, azt mondjuk, már megérte.

2016. február 09. 14:18
Pintér Balázs
Magyar Idők

„Egyelőre csak a találgatás folyik mindenféle szakértőktől, piaci elemzőktől és magukat jól értesültnek mutató újságíróktól, hogy a 10 plusz 10 milliós lehetőséggel és áfacsökkentéssel, –visszaigényléssel kibővített otthonteremtési programnak milyen hatása lehet. Hogy bírja-e majd az építőipar, hogy a millió­kat az ingatlanfejlesztők teljes egészében vagy csak részben nyelik-e le, hogy miért nem jó saját házban élni, és egyáltalán: az intézkedés miért és hogyan viszi csődbe az országot. Csakhogy ha a hangzatos cikkeknél mélyebbre nézünk, bizony olyat látunk, amire régóta nem volt példa.

Fiatalok és idősebbek beszélgetnek a csokról: a fél ország azon tanakodik, hogy ki-ki a saját vagy hozzátartozói, barátai életére miként »fordíthatja le« a támogatást. A csok lett a téma buszon, villamoson, az esti sorozat helyett, a családi asztalnál, iskolában és munkahelyen egyaránt.

A röpködő milliók mellett és előtt pedig a házasság, a gyerekek és a család. Sőt, a nagy család! Az elmúlt évtizedek »vívmányaként« korábban ismeretlen vagy szégyenkezve titkolt »másságok« és aberráltságok kerültek a közbeszédbe. (...)

Ehelyett most más »receptre« látunk kísérletet: a család védelmére, a család értékének visszaállítására. És bizony úgy tűnik, az emberek szívesebben beszélgetnek erről, mint a melegfelvonulásokról. Ha csak ennyi eredménye lenne az egésznek, azt mondjuk, már megérte. Ha egyetlen lakás sem épülne föl, ha egyetlen munkahely sem jönne létre az építőiparban, akkor is. Mert mutasson bármilyen képet is a mai talmi világ, a fontos dolgok nem a pénztárcákban, hanem a fejekben dőlnek el.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2016. február 10. 13:20
egypolgár [Hozzászóló kiszűrése] 2016. február 9. 17:14 @catalina9 "...Azután pedig nézd meg mondjuk újgazdagékat akik medence fütésre is használják a földgázt, több plazmatévéjük, számítógépük és még a szaunájuk is zabálja az áramot. Köszönik szépen a rezsicsökkentés keretein belül a zsebükben maradt pénzt. Jól megvoltak a rezsicsökkentés nélkül is, viszont a rezsicsökkentés keretében lehet több marad a zsebükben mint Joli néni nyugdíja...." fantasztikus egypolgár, egyenesen fantasztikus...mintha Szanyi kapitányt hallanám.
catalina9
2016. február 10. 13:17
egypolgár [Hozzászóló kiszűrése] 2016. február 9. 17:14 A 10+10 millió forintot teljes mértékben csak egy korlátozott réteg tudja igenybe venni." Ez így szokott lenni. A benzinár csökkentése is csak az autósoknak jelent valamit. de azt ne hagyja ki, hogy például a csok helyett hány inkubátort lehetne venni, ez nem hiányozhat...
luisbathhelena
2016. február 09. 20:45
Valamit tisztázzunk: a csok nem békekötvény
luisbathhelena
2016. február 09. 20:43
Ma reggel legjobban az mszp-s Kórozs tetszett Kossuthon: -Mi a rossz a csokban Ön szerint? -A párok nem gondolnak bele hogy el fognak válni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!