Országomat egy kis észért

2017. június 21. 11:53

A szépségversenyek szervezői is rájöttek, hogy az unásig ismételgetett frázis, miszerint világbékét akarunk, már nem elég.

2017. június 21. 11:53
Szentesi Éva
WMN

„A szépségversenyek szervezői is rájöttek – na, nem ma, hanem jó pár évvel korábban –, hogy az unásig ismételgetett frázis, miszerint világbékét akarunk, már nem elég. Egy szép nő mutasson tovább mulandó tulajdonságain, és vállaljon szerepet, méghozzá társadalmit, és csillogtassa meg az elméjét, értsen valami mutatványhoz, valamint legyenek értékei, mármint belsők.

(...)

Azok az emberek, akik tényleg szerepet vállalnak a társadalmi problémák megoldásában. sokszor ellenszélben (és az állam helyett!), kőkeményen melóznak, alázatosan és áldozatosan. Ott nincs műköröm, bongyolált haj, műszempilla meg lófasz, ott feladat van, ott munka van, ott alázat van. Nem csak akkor, ha kamerák és fotósok követik a lépéseidet. Hanem minden áldott nap.

Persze, fontos, hogy felhívjátok a figyelmet az ügyekre. Ez egy jó irány. Bár a mai napig nem értem, mi szükség van egy ilyen elavult formátumú versenyre, de tudjátok, mit? Legyen, tényleg nem zavar. Ide (feltételezzük) mindenki önszántából jelentkezik. Ám az édeskevés, hogy aranyosan bemondatjátok a lányokkal a tévében, hogy miben vállaljanak szerepet. Azt pedig helyettük is kikérjük magunknak, hogy bődületes baromságokat adtok a szájukba, vagy ha maguktól mondják, akkor nem szóltok nekik, hogy ne tegyék. Cselekedni kell, nem dumálni. Menni, csinálni, segíteni. De a tetteket még soha sehol nem váltották fel a szavak. A diktatúrákban is csak ideig-óráig.

Lávcsi és világbéke,

Szentesi Éva”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
u.cserkész
2017. június 22. 11:47
Pedig én igenis a világbékét támogatom és akarom.!!:-)) Ciciktől és popsiktól függetlenül.
SilentBob
2017. június 21. 12:46
Taglald inkább az első magyar szépségkirálynő körüli mocskos szemét munkát, a meztelenyen fotografálást, a képek külföldi lapoknak eladását, a szoborba öntés ürügyével történ kéjelgést a főmicsoda főcelebek, későbbi médiamágnások részéről.
nanemáne
2017. június 21. 12:04
Szolárium helyett kapát nekik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!