A muszlimok az igazi feministák!

2017. augusztus 02. 18:57

A bevett vélekedéssel ellentétben az iszlámban igenis van kultúrája és története a nők felszabadításának. A Korán a nőket és férfiakat egyenlőnek tekinti.

2017. augusztus 02. 18:57
Gabby Aossey
The Huffington Post

„A bevett amerikai vélekedéssel ellentétben az iszlámban igenis van kultúrája és története a nők felszabadításának. A Korán, ami Isten szava, melyet Mohamed jegyzetelt le, a nőket és férfiakat egyenlőnek tekinti mindennapi cselekedeteikben és kötelességeikben. Amikor családról, jótékonykodásról, gyermekről, szexről és még sok minden másról szó van, a nők és férfiak ugyanazokkal a kötelességekkel rendelkeznek, és ez világos iránymutatás.

A korai iszlám idők nőszemélyiségei életben tartották ezt az elképzelést. Az első muszlim nő Khadija volt, Mohamed első felesége. Az ő befolyása nélkül az iszlám nem lett volna olyan sikeres, mint amilyen lett. Khadija üzletasszony volt és földtulajdonos Arábiában. Amikor Mohamed megkapta a kinyilatkoztatást, Khadija volt az, aki biztosította, hogy nem őrült meg, hanem ő a kiválasztott. Khadija volt az, aki rávette Mohamedet, hogy hallgasson Istenre és az angyalok, akik beszélni próbáltak hozzá, és ne akarjon félve elfutni. Khadija támogatást nyújtott Mohamednek és bízott benne, amint Isten utolsó prófétájává vált. Khadija, egy nő volt az az erő, aki miatt végül az iszlám olyannyira elterjedt. Csak ez az egy példa is megmutatja, a muszlim nők milyen igazak; nyíltak, motiváltak, biztosak és bátrak: mindezek a feminista nő tulajdonságai.

Nem meglepő, hogy a mai muszlim nők számára mintaként szolgálnak ezek a meghatározó muszlim női személyiségek. A muszlim nők ezeket a példákat veszik alapul, amikor erőt szeretnének meríteni ebben a félelmetes, patriarchális világban. Ezek a modern nők nem félnek szembemenni az árral a hitük nevében és viselni a hidzsábot vallási elkötelezettségük jeléül. A hidzsáb az a fejkendő, amit a muszlim nők viselnek, és nem, nem szabadna feltételezni, hogy apjuk és férjük kényszeríti rájuk a viselését. A hidzsáb viselése vagy elhagyása a muszlim nők saját választása.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 153 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szalard
2017. augusztus 03. 16:59
"A hidzsáb viselése vagy elhagyása a muszlim nők saját választása." Ez a hülye kurva menjen Szaúdi Arábiába, és mondja ezt ott! Lássuk, mi fog történni?
1120
2017. augusztus 03. 12:38
"Amikor Mohamed megkapta a kinyilatkoztatást, Khadija volt az, aki biztosította, hogy nem őrült meg, hanem ő a kiválasztott." Ez kész. Lefordultam a székről... :))) Na, részemről mára ennyi volt a mandi. Ahogy mondani szokás: a csúcson kell abbahagyni!
1120
2017. augusztus 03. 12:34
A muszlimok éppen akkora feministák, amekkora faszod van! (Ma már tényleg le lehet írni a legelképesztőbb marhaságot is - minden következmény nélkül...)
Dénia
2017. augusztus 03. 12:09
Igen, meg a muszlim a béke vallása. Valaki felvilágosíthatná már a hülye muszlimokat, hogy semmit nem értenek Mohamed csodás gondolataiból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!