Szokatlan feladattípus

2017. augusztus 31. 06:42

A 2012-es méréskor még bőven lehetett Gyurcsányra mutogatni, de még 2016-ban is ezt az utat választotta Palkovics államtitkár – hozzátéve persze, hogy maga a PISA-teszt is rossz.

2017. augusztus 31. 06:42
Pintér Bence
Magyar Nemzet

„Pedig a gondok nem csak a tanárok alacsony fizetéséből fakadó kudarcélményén, a szakma megbecsültségének – és vonzóságának – általános csökkenésén, a pergő vakolaton vagy hiányzó eszközökön látszanak. Tavaly év végén kijöttek a PISA-eredmények, amelyek nem lettek valami fényesek. A felmérésben részt vevő országok közül mind a három vizsgált területen, tehát a természettudományok, a matematika és a szövegértés terén is a hátsó fertályban kullogunk, az elmúlt éveket tekintve romló tendenciát mutatva. A kormányzati reakciók azonban csak még jobban rámutatnak a problémára.

A 2012-es méréskor még bőven lehetett Gyurcsányra mutogatni, de még 2016-ban is ezt az utat választotta Palkovics államtitkár – hozzátéve persze, hogy maga a PISA-teszt is rossz. Az elmúlt nyolc év mellett még két érv hangzott el a minisztérium részéről: az egyik az volt, hogy »a digitális tesztek és néhány feladattípus szokatlan lehet a magyar gyerekeknek«, a másik pedig az, hogy »rossz teljesítményünk összefügg azzal, hogy Magyarország szegényebb a legtöbb előtte végző országnál«. A második érv egészen zseniálisnak tűnik a folyamatos sikerpropaganda fényében, az első azonban csak további kérdéseket vet fel: 2016-ban miért szokatlanok a digitális tesztek?”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2017. augusztus 31. 13:12
Simicsicska Seggfej (és Mandi-haver)...
Amarkod
2017. augusztus 31. 09:52
Kedves Bence megnyugodhatsz. Még 50 év múlva is lehet rátok kenni az egészet. Mert ti hoztátok létre a homo mindentlehet következmények nélkül, meg én a gyerekeimből élek tipusú embercsoportot. Na mármost ezek szaporák voltak a ti időtökben mint a nyulak, mert ebből volt a lé. Na ezek is megtanulták, hogy mindentlehet, és igen nehéz megértetni velük, hogy ez nem ìgy van. Egyébként elárulom, hogy a háziorvoshiány is azokon a területeken van leginkább, ahol túlsúlyba kerültek a társadalom ezen rétegei. Vajon miért?
noMores
2017. augusztus 31. 09:39
Imadom, hogy a fideszes siserehad elmultnyolcevezik. Amibol 7 orbankormany.... Gyakorlatilag becsodolt az oktatasi reform.
zakar zoltán béla
2017. augusztus 31. 09:24
Megtaláltad a helyed: Kapszulában nyalhatod a híg sajtot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!