A gyónásról a jezsuita 8-as kapcsán

2018. január 09. 20:29

A csordulásig telt templomban a hívek átlagéletkora talán nem több a harmincnál sem, és megejtő látni, ahogy a fiatalok élnek a Krisztus nyújtotta lehetőséggel, hogy találkozzanak Vele és egymással.

2018. január 09. 20:29
Béndek Péter
1000 A Mi Hazánk

„Ha a hét hat napján temetni is látszik a kereszténységet a világ, a vasárnap esti »jezsuita 8-ason«, azaz a jezsuita rend (Societas Jesu) Mária utca-Lőrinc pap tér sarkán lévő templomában tartott misén biztosan ennek az ellenkezőjében van részünk. A csordulásig telt templomban a hívek átlagéletkora talán nem több a harmincnál sem, és megejtő látni, ahogy a fiatalok élnek a Krisztus nyújtotta lehetőséggel, hogy találkozzanak Vele és egymással. 

A bensőséges környezetben Magyarországnak azt a tartalékát látni, amelyik itt maradt, itt tanul, itt nevel (zömében még) kisgyerekeket, itt próbálja összeegyeztetni az önmagával és a családjával szembeni kötelességeit a Krisztusban, az  Egyházban és a nemzetben való léttel. Ezek mind összeegyeztetendő szempontok, egyik sem fedi vagy takarja el a másikat. Az élet magassága, mélysége és komplexitása nyilatkozik meg az együttállásukban..”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Antigoné
2018. január 10. 10:30
" emberként a természetünkből -- nem pusztán a cselekedeteinkből -- fakadóan bűnösök vagyunk." Tagadom.
raber
2018. január 10. 09:35
Be ne dőljetek, gyerekek! Ilyen alakok, mint Béndek, csak a szép új, jezsuitás, ferenc "pápás" egyházat készíthetik elő, ha a gyónást magasztalják! Még megérjük, amikor a szép új egyház a kezünkbe adja a gyónási útmutatót: a pápát kirtizáltam- nyilvánosan, magamban, hányszor-, az abortusz, LMBTQ ellen beszéltem- hányszor-, a menekültek megsegítésére nem adtam tizedet... A fantáziátokra bízom a többit! Ne legyen igazam!!
péterx
2018. január 10. 06:24
És a pokol kapui nem vesznek erőt rajta ! / Mt 16.18 / .
Knerten
2018. január 09. 23:00
Ugyanezt nagyon sok (egyre több) református, baptista és (horribile dictu!) szabadkeresztény gyülekezetben is lát(hat)ná Béndek úr, ha épp arra tévedne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!