Függőségekre szocializált társadalom

2018. november 27. 21:07

A pótcselekvések virágkorát éljük, sokan nem tudják elképzelni a reggeli napindítást a kávéjuk, a cigarettájuk, vagy pedig az energiaitaluk nélkül.

2018. november 27. 21:07
Ács-Fehér Kinga
20on

„Elszántan keressük az apró örömforrások lehetőségét – sajnos hazánk fiataljai a legborulátóbbak európai szinten. Hektikus életformánk szinte igényli a tűzoltást, mindent megteszünk annak érdekében, hogy a nehézségeket csökkentsük, eltemessük, kifoltozzuk, vagy épp betömögessük.

A pótcselekvések virágkorát éljük, sokan nem tudják elképzelni a reggeli napindítást a kávéjuk, a cigarettájuk, vagy pedig az energiaitaluk nélkül. Szentségelnek, ha nem gyújthatnak rá, vagy ha nem érezhetik a Redbull ízét – ekkor már a napjuk csak rosszul indulhat, fáradtak, kimerültek, szinte nem önmaguk, hiszen valami hiányzik.

Az sem ritka, hogy reggelente az első dolga legyen valakinek a beérkező üzeneteket megnézni és azokra azonnal válaszolni. A metrón ülve ezt a social media oldalak meglátogatásával folytatják, és ha még hátra van egy-két megálló, átváltanak egy-egy hírportálra, ahol meg sem lepődnek azon, ha drogtúladagolásról olvasnak.

A vizsgák előtt igencsak könnyű belefeledkezni egy-egy sorozatrészbe, televíziós csatornába, vagy az internetbe. Ha már tényleg feszít a húr és nagyon szűkös az időkeret, rengeteg diáknak van szüksége altatóra vagy nyugtatóra ahhoz, hogy legalább egy picit tudjon aludni a stresszes időszakban.

Na és mi a helyzet azokkal, akik túlságosan is vágynak a törődésre, ezért a kapcsolatból kapcsolatba való ugrás filozófiáját sem vetik meg? De a kóros ragaszkodás, vagyis a társfüggőség sem ritka. ”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jason Bourne
2018. november 28. 11:46
"sajnos hazánk fiataljai a legborulátóbbak európai szinten" Ezt a paradicsomleves betűtésztájából olvasta ki, vagy van róla valami felmérés?
Derek Zoolander
2018. november 28. 10:08
Amúgy teljesen igaza van a cikkírónak. Ha adni akarunk magunknak valami jót, akkor enni vagy inni valami finomat (cukrosat) a legkönnyebb. Én a problémát saját magunk kizsigerelésében látom, amit étellel próbálunk meg kompenzálni. Nem véletlen hogy az únió legkövérebb népe vagyunk.
atila68
2018. november 28. 09:53
...és?
duzur
2018. november 28. 09:01
Mondjuk a reggeli pálinka se jobb. És az már régebben is dívott. De tény, hogy a fogyasztás erös ösztönzése, a szerencsejátékok terjesztése, túlzott szépségideálok reklámozása, stb nem a normális életvitel irányába mutatnak. Miközben az egészséget is rengeteg szerrel meg eszközzel, mániává "fejlesztik". Ami nem divat, az a mértékletesség, pedig arra van a legnagyobb szükség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!