Családok éve van, koraszülött osztály nincs

2018. november 29. 10:13

2018-ban elindult a Családok éve nevű, kormányzati cukormázzal leöntött propagandakampány.

2018. november 29. 10:13
Csengel Karina
Csengel Karina
Mérce

„Soros György és a migránsok után a kormányzati retorika legkedveltebb szava valószínűleg a család lehetett idén, és amit ilyen sokat emleget a magyar kormány, azzal biztosan komoly szándékai vannak.

2018-ban elindult a Családok éve nevű, kormányzati cukormázzal leöntött propagandakampány, amiről hamar kiderült, sokkal inkább lett a tehetősebb családok éve, mint a rászorulóké, az egygyerekeseké, vagy esetleg azoké, ahol az egyik gyermek mondjuk meleg.

(...)

De a családok éve szerencsére folytatódik: ott van a zászlókkal teletűzdelt budapesti hidakon, ott van a kisfilmben, amit szinte képtelenség kikerülni, ha megnéznénk egy videót vagy elolvasnánk egy cikket online, ott van a szoboravatáson, ott van a virágkarneválon, ott van a postaládánkban és ott van az agyunkban, ha akarjuk, ha nem.

A Honvédkóház családbarát koraszülött osztályán viszont nincs ott, és ha az ország legjobb koraszülött osztályán nincs ott, akkor gyanítom, hogy máshol sincs.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Messzeföld
2018. november 30. 05:18
Butaságokat írnak, szerintem tudatosan hergelnek. Minek avatkozunk bele olyan ügyekbe, amikhez nem értünk. Nyilván szervezés folyt az ésszerűség jegyében - mondjunk kevesebb a koraszülött, nincs kihasználva egy osztály, de mindenképpen megoldott, ha mégis korán érkezik egy baba. Arra játszanak újságírók a másik oldalon, h sokan el is hiszik a marhaságokat. Pld. 75 év fölött már nincs ellátottság stb.stb.
crydog
2018. november 29. 23:17
Magyarországon speciel a csecsemögondozás pont a világ élvonalába tartozik, de sebaj, a lényeg hogy a tények ne zavarják a kedves mércés ( majdnem bárcást írtam ) nénit.
feketeöves nirvana
2018. november 29. 21:07
Lehet hogy Sorosnak inkább orvosi egyetemet kellett volna alapítania, akkor biztosan nem lenne orvoshiány.
Lanchaster
2018. november 29. 15:44
Magyarországon jelenleg 29 darab PIC ( Perinatális Intenzív Centrum) működik, ebből 20 darab PIC III-as besorolású, vagyis olyan felszereltségű osztály, ahol a legsúlyosabb állapotban lévő kora-, és újszülött ellátást végzik. Ebből a 29-ből, 8 PIC Budapesten működik, a Honvéd Kórházéval együtt. Aki ezek után képes azt a címet leírni, hogy " Családok éve van, koraszülött osztály nincs", azt egy szívlapáttal kéne tarkónbaszni rémhírterjesztés miatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!