Hungarikum

2019. július 01. 07:29

Új fejezet kezdődik a hazai családpolitikában.

2019. július 01. 07:29
Pintér Balázs
Magyar Nemzet

„Nyugodtan kijelenthetjük, új fejezet kezdődik a hazai családpolitikában.

A már eddig is igen bőkezű támogatásokhoz olyan lehetőségek nyílnak meg a mai nappal, amelyek segítségével lényegében bármely gyermeket vállaló pár saját otthonhoz tud jutni vagy legalábbis tiszta lappal tud indulni, újra tudja kezdeni adósságokkal terhelt életét. E helyütt talán elég annyi, hogy minden fiatal pár tízmillió forintot kaphat – ha legalább egy gyermekük születik, kamatmentes hitel lesz belőle, ha pedig három, egy fillért sem kell ebből visszafizetniük. Ez a lehetőség, a már jól ismert nevén babaváró támogatás, kétségkívül hungarikum.

– Ma Magyarországon – annak, aki dolgozik, s rendelkezik a megfelelő biztosítási jogviszonyokkal – már nem szegénységi kockázat a harmadik, negyedik gyermek, azaz a nagycsalád, sokkal inkább lehetőség – mondja a családvédelmi akcióterv indulása apropóján készített összeállításunkban Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke. S ezzel talán rámutat a legfontosabbra. Arra, hogy bizony az, aki családot alapított az elmúlt évtizedekben, súlyos hátrányt szenvedett. Nem beszélve a nagycsaládosokról, akik sokáig szinte semmi különösebb támogatást nem kaptak az államtól, többségük lekváros kenyéren tengődött a hó végén, és csak barátaik, ismerőseik használt ruháira és kevésbé összefirkált tankönyveire számíthattak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tabakur
2019. július 02. 22:07
A SZU -az csak a felbomlás volt . A jövő versenyzői még csak most lökdösődnek a jobb helyekért. Csak a zselés meg a Vezér fejében van új világrend( lehet csak ezt mondják a propaganda miatt) valójában az vérrel és verejtékkel fog kialakulni. Kína. Nem akartam részletezni a papírokat de ha Kína piacra dobja diszkontba akkor mi a biztosítéka,hogy nem Amerika vásárolja vissza (mondjuk magyar stromanokon keresztül) igen nyomott áron. Azért ennyire Kínai vezetés sem hülye. Vagy betudják váltani értékébe vagy megy az egész a levesbe.
pemete jakab
2019. július 01. 21:40
Ha nálunk rendes bérek lennének, akkor nem lenne szükség mindenféle családtámogatásra, főleg hogy azok jó része inkább látszattámogatás.
tabakur
2019. július 01. 11:39
Adolf Hitler is minden német anyának 1000 birodalmi márkát adott ha gyereket szültek. Szerencsétlenek közül sokan a háborúban pusztultak el fiatalon. Persze nálunk más a helyzet (csak azért raktam ide ezt a példát,hogy lehessen látni honnan veszik az ötleteket Orbánék) Ez (és elfogadom a jó szándékot) teljesen hiábavaló és nem hatékony viszont könnyen megeshet,hogy igen súlyos hosszútávú gazdasági hatása lesz. Ha 30 ezer + gyerek születik akkor mai 1,5-ös ráta felmegy 1,7- 1,8 ra. A fenntarthatóság 2,1. Mivel még szabadok a határok van kivándorlás is. Egyből mínuszolhatunk 5-7 ezret. Ráadásul a kormány mindent megtesz,hogy a 60-év felettiek ne sokáig csapolják a nyugdíjpénztárt(ami már nincs) Így az egyenleg borítékolhatóan negatív. Az egész halott ügy. Vezérünk szerint a magyar anyák majd teleszülik a Kárpát-medencét . Felejtős. + 1-2-3 % oszt jó napot. Viszont ennek a 30 ezernek vannak ám pénzügyi következményei. Az elengedett -ingyen- 10 millió A 10 millió kamatmentes kölcsön. A max. 3% kamat 10 millára. Autó (ezt sokan felveszik) 2, valahány millió. Mivel kapitalista piacgazdaságban élünk a gazdasági élet törvényszerűen hullámzó. Mi van ha lesz egy 2009 -es beborulás vagy csak annak a fele? Mi van ha az infláció akármiért meglódul és mondjuk 5-6% lesz? Ki fizeti a 3% feletti részt a bankoknak? Az állam az honnan veszi a pénzt az adókból. Összegezve a célját biztos nem éri el,ellenben hatalmas terheket fog tenni az államra a nem kedvezményezett adófizetőkre és a nyugdíjasokra. Viszont propaganda célból rendkívül hatásos.
aleb19
2019. július 01. 08:41
soha nem szuletett ilyen keves magyar gyerek mint mostansag ...csak tavaly 2%-s csokkenes /csaladok eve/ 2019 januar es februar -5% csokkenes a mostani fidesznyikes magyar nepessegfogyas csak egyre gyorsul A teljes termékenységi arányszám 1 nore számított értéke 4.eve csokken/stagnal azaz csak pofazas es propagandista blabla es a 2011-16 relativ sikerekbol elnek ezek a mediagecik...mostanra a lakasepitesek hianya miatti gyerekszam csokkenest figyelhetjuk meg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!