Egyenlőség- és szabadságpárti vagyok

2019. augusztus 02. 20:05

Nem fogadom el, hogy a nőknek bármiben is kevesebb joga és lehetősége legyen, mint a férfiaknak.

2019. augusztus 02. 20:05
Dobrev Klára
Dobrev Klára
Facebook

„Azt kérdezték a napokban tőlem, hogy feminista vagyok-e. Azt válaszoltam, hogy én szimplán egyenlőség- és szabadságpárti vagyok. 
Nem fogadom el, hogy a nőknek bármiben is kevesebb joga és lehetősége legyen, mint a férfiaknak, és azt gondolom, hogy a nők éppen olyan szabadon dönthetnek életükről, mint az erősebbnek mondott nem képviselői.

Természetesen vannak évezredek alatt kialakult és elfogadott társas szerepek. A hagyományok azt diktálták, hogy az anya inkább a család hétköznapi dolgaival, az apa a biztonságos megélhetésével foglalkozik. De a világ körülöttünk változik. Nem kell mindenkinek változnia, lehetsz boldog egy hagyományos családban, és nem bánthatod vagy nézheted le azt, aki másképpen képzeli el az életét.

Összességében viszont abban biztos vagyok, hogy egy nőnek joga van eldönteni, hogy önállóan vagy társas kapcsolatban él, hogy milyen legyen az a társas kapcsolat, hogy párjával hogyan rendezik be az életüket, hogy hány gyereket szeretnének stb. És ezekben az ügyekben a politikának nincs keresni valója. A magánéletünk szent és védelmet élvez bármifajta hatalom bármifajta tolakodó tanácsaival, kéretlen politikájával szemben. A kormány nem lehet családi tanácsadó, suhintó erkölcsi pálcát rázó felügyelő meg még kevésbé.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 220 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2019. augusztus 05. 04:34
gyurcsány meg a dobrev hirtelen szeretetről hazudozik , közben magyar gyűlölők .
áfonya
2019. augusztus 05. 04:30
Ismerjük az apró dobrev klán féle akasztófa kötél szabadságot .
balbako_
2019. augusztus 04. 07:10
Megint egy esztelen propaganda hadova az egyenjogúság parttalan követelése. Mert ez az előjogok törlését is hozhatja van is panasz emiatt. Pl. https://ripost.hu/cikk-toth-andi-udvariassag-beszolas-ferfiak
Borpásztor
2019. augusztus 04. 06:50
Igen, böszmené, haladsz az egyenlőség felé. Nemsokára úgy nézel ki mint egy férfi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!