Változó idők, lányosodó fiúk?

2020. január 15. 12:55

Szeretném, ha két kamasz fiam megőrizne valamit cicoma nélküli, laza „fickósságából”, hogy ne mosódjanak el végképp a határok fiúk és lányok között.

2020. január 15. 12:55
Máthé Zsuzsa
Máthé Zsuzsa
Képmás

„Gimnazista és egyetemista szerelmeim nagyon mások voltak. Olyanok, akiket hét ökörrel kellett elvontatni cipőt vagy új farmert venni (kivéve, ha foci- vagy futócipőről volt szó), s akik számára a ruházkodás az élet sokadlagos, kevéssé fontos ügyei közé tartozott. Mégis férfiasak, vonzók voltak. És mindezek mellett sem voltak elhanyagoltak, csak épp nem ruha-, telefon- és óramárkáikkal, hanem humorukkal, szellemükkel és vagányságukkal hatottak. Menőnek abban a szubkultúrában egy kabátzsebből hányavetin kikandikáló Salinger-kötet vagy egy összehengergetett Pesti Hírlap számított (Istenem, de rég is volt!). 

Múltkor manikűröshöz akartam beugrani, nem jutottam hozzá, mert egy huszonéves fiú épp körmeit políroztatta, de ma már a kozmetikusokhoz is rendszeresen járnak arcot masszíroztatni fiúk, és a ruhaüzletekben is egyre több a műgonddal válogató férfi. Ez lenne vajon az erősebbik nem elgyengülése? Nem tudom.

Én mindenesetre jobb szeretném, ha két kamasz fiam majdan nem bámulná magát a kirakatok üvegében, hanem másképp akarna a tömegből kitűnni, a lányoknak imponálni. Szeretném, ha megőriznének valamit „másságukból”, cicoma nélküli, laza „fickósságukból”, hogy ne mosódjanak el végképp a határok fiúk és lányok viselkedése között – hiszen vannak ma is ható törvények: a mágnes ellentétes pólusai között lehetséges csak igazi vonzerő.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
raphilre
2020. január 17. 17:34
M︆︆o︆︆o︆︆X︆︆︆︆︆i︆.︆︆n︆e︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
rantarcrough
2020. január 17. 12:36
M︆︆︆o︆︆︆︆︆o︆X︆︆︆︆︆i︆︆.︆︆︆︆n︆︆︆e︆︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
argreened
2020. január 16. 01:25
M︆︆o︆︆o︆X︆︆︆i︆.︆n︆e︆︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
Finale*
2020. január 15. 21:19
Engem inkabb az zavar, hogy mindent a noknek kell iranyitani, a ferfiak egyszeruen tutyimutyik lettek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!