Az érett asszonyi test dicsérete

2020. február 09. 09:20

Nagyon elszálltak az álmaink. Túlzottan átformálódtak a média képei alapján, hagytuk egysíkúvá válni azt, hogy mit is látunk szépnek.

2020. február 09. 09:20
Hojdák Annamária
Képmás

„Az első botrányt keltő megnyilatkozásában az anyákat ekézte a tréner: nagyon rossz úton jársz, ha szülés után hagyod ocsmánnyá válni a tested, mert a férjednek – pusztán fiziológiás alapon – egyszerűen nem fogsz kelleni. Jön a pornó, aztán a válás, és mindez azért, mert te, anyuka, igénytelen voltál. Sokan kikérték maguknak a minősítést, és elszidták mindennek Norbit, de nem ez a lényeg.

Az esetnek az a társadalmi haszna, hogy beszélni kezdtünk a női testről – arról, hogy milyennek kell lennie, ha kell, és elfogadható-e, ha nem olyan.

Norbi véleménye egy tünet, a jele annak, hogy sokak szemében a női test egy megformálandó anyag, amit »lányszerűre kell gyúrni«, hogy a férfinak megfeleljen. (Ezzel szemben a férfié alapjogon test, bármilyen is.)

A hasonló vélemények olvastán mindig arra jutok, hogy nagyon elszálltak az álmaink. Túlzottan átformálódtak a média képei alapján, hagytuk egysíkúvá válni azt, hogy mit is látunk szépnek. És gyakran elgondolkozom, hogy a férfiak többségénél miként alakul ez: túlsúlyos feleség, és aztán pornó, vagy valahogy éppen fordítva?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 151 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2020. február 10. 10:33
AZ ÉRETT ASSZONYI TEST SZÉP. SŐT GYÖNYÖRŰ! JÓMAGAM EZÉRT IS KEDVELEM AZ Ú.N. "PLUS SIZE"" MODELL CSAJOKAT.
syphax
2020. február 10. 09:33
Tegnap az Unitel Classica, ú.n, "komolyzenei TV-n" hallgattam-néztem Wagner: AZ ISTENEK ALKONYA C. ZENEDRÁMÁJÁT, MELY EGY 1-2 ÉVVEL EZELŐTTI BAYREUTH-I ÜNNEPI JÁTÉKOK ELŐADÁS FÖLVÉELE VOLT. AZ ELŐADÁS MEGLEHETŐSEN "MODERN" RENDEZŐI STILBEN" ALKOTTATOTT MEG--TALÁN MÉG A MÚLT ÉVBEN ELHÚNYT HARRY KUPFER RENDEZÉSÉBEN. Nos, ebben a pazar operaelőadásban az egyik női főszerepet--BRÜNHILDÉ-T--éneklő-alakító hölgy-énekes, csodálatos(!!!) Wagner mezzoszoprán hangon, olyan 120 kilős HATALMAS NAGYDARAB ÉNEKESNŐ VOLT. Őriási nagy, "méretes-méteres" ""hátsóval", 2 db. egyenként 8-8 kg-os rezegve nyitott kebellel, platinaszőke Anita Ekberg-es hajzattal. Nem ragozom tivább: PAZAR JELENSÉG ÉS HANGI-DRAMATURGIAI ALKAT, GYÖNYÖRŰ--inkább fiatal, mit középkorú-- NŐ VOLT, viszonylag kevés "ruházatban", "zubehörrel" együtt a csaj lehetett vagy 140 kg NŐHÚS+ egyéb tartozékok--ékszerek, dárda mifenék! Mit mondjak: IGEN-IGEN SZEXES VOLT A CSAJ--MINT ANNO A FELLINI "ÉDES ÉLET" (LA DOLCE VITA)-É-BEN ANITA EKBERRG IS-- csak kiváncsi lettem volna, mit mondana minderre Sch.Norbi?
Finale*
2020. február 09. 20:00
Ti mit szoltok hozza ?
Finale*
2020. február 09. 19:59
A gömbölyű szép! - A férfiak szerint... Pierre Dukan Gömbölyded csípő, húsos combok, kerek idomok - nos, nem éppen ilyennek képzeltük a 21. századi bombanőt! Pedig a lágy, ívelt formák különböztetik meg a nőket a férfiak szálkás, csupa izom testi adottságaitól. Ha ősi ösztöneinkre hallgatnánk, és figyelmen kívül hagynánk az olykor erőszakkal belénk sulykolt társadalmi-kulturális tudást, akkor a kerekded idomokat nem is láthatnánk másmilyennek, csakis vonzónak akár férfiak vagyunk, akár nők. Hiszed vagy sem, kedves olvasó, igenis léteznek olyan férfiak a Földön, méghozzá szép számmal, akik szerint ezek a női testre jellemző tulajdonságok a lehető legvonzóbb jelzések. És hogy ki állítja ezt? Nem kisebb szaktekintély, mint a táplálkozástudomány elismert tudósa, DR. Pierre Dukan, aki a munkája során szembesült a kerekdedség kulturális tabujával, illetve az ennek köszönhető, olykor gyötrelmes fogyókúrák káros hatásaival. Dukan érdekesebbnél érdekesebb etológiai, antropológiai, szociológiai bizonyítékokat felsorakoztatva állapítja meg: rossz úton járunk, ha engedünk a társadalmi nyomásnak, és a nemek közötti - akár testi, akár viselkedésbeli - különbségek eltüntetésén munkálkodunk. Az érzékek világában zajló ősi, mágikus kommunikációban ugyanis éppen a férfi és a nő testének különbözősége az, aminek a vágyat, illetve fajunk fennmaradását köszönhetjük. Így aztán, ha végigolvassuk fejtegetéseit, szikrányi kétely sem marad bennünk: a férfiak valóban a gömbölyded nőket szeretik! kevesebb
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!