Éretlenek

2020. május 29. 07:21

A balliberális politikusoknak kevésbé lesz szép emlék.

2020. május 29. 07:21
Korompay Csilla
Magyar Hírlap

„»Fegyelmezetten, minden óvintézkedést betartva csinálták végig a gyerekek az összes vizsgát. Őszinte leszek, én ilyen felszabadult érettségiző társaságot még soha nem láttam.

Az idei érettségizők igazán érettek lettek« – állapította meg tegnapi bejegyzésében a Jocó bácsi néven közismertté vált történelemtanár, Balatoni József. Valóban, tíz nappal az írásbelik lezárulta után itt az ideje a számvetésnek: az érettségi zökkenőmentesen, bonyodalmak nélkül zajlott, fertőző gócpontok sem alakultak ki, hála a precíz szervezésnek és a közreműködők helytállásának. A diákok és tanárok számára végül igazán emlékezetes marad az idei, különleges vizsga.

A balliberális politikusoknak ugyanakkor kevésbé lesz szép emlék, hiszen a számvetés rájuk nézve ezúttal is felettébb kínos. Noha a kormány az operatív törzs oktatási akciócsoportjának javaslata alapján, a járványügyi szakemberekkel egyeztetve hozta meg a döntést az írásbelik időpontjáról és megtartásuk szabályairól, az ellenzék és csatolt részei hetekig tömeghalált vizionáltak, hazardírozásról és felelőtlenségről beszéltek.

Ismét bizonyították továbbá, hogy nem sok kapcsolatuk van az érintettekkel, hiszen miközben a közvélemény-kutatások azt mutatták, hogy a nagy többség támogatja az érettségi megtartását, a baloldali pártok azt szorgalmazták, kapjanak a diákok megajánlott jegyeket. A DK online petíciót indított a vizsgák elhalasztá­sáért, Gyurcsány Ferenc »őrületes döntésnek« nevezte az időzítést. Szél Bernadett, Hadházy Ákos és a Momentum Mozgalom dudálásos tiltakozó akcióik egyik okaként is az érettségit jelölték meg.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemecsekerno_007
2020. május 29. 09:33
A jelenlegi ellenzék csak azért létezhet mert külföldről támogatják.
istvanpeter
2020. május 29. 09:32
Az ellenzék részéről gyakorolt állandó nép- és nemzetellenesség azonban még nagyon sokszor vissza fog ütni. Az emberek nem gyagyák és világosan látják, hogy kik azok, akik elárulták és cserben hagyták őket.
syphax
2020. május 29. 08:45
"Fegyelmezetten, minden óvintézkedést betartva csinálták végig a gyerekek az összes vizsgát." EZÁLTAL OLYAN SZITUÁCIÓT TEREMTETTEK BALLIBÉKNAK, MINTHA A FOGUKAT HÚZNÁK, MERTHOGY NEM TUGGYÁK ALKALMAZNI AZ "ITT MINDEN SZAR" TIPUSFORMULÁT--NAGY-NAGY BÁNATUKRA.
zsoltkom2
2020. május 29. 08:17
"közvélemény-kutatások azt mutatták, hogy a nagy többség támogatja az érettségi megtartását" Ez a nő el van szállva. A közvélemény lenne az alapja, hogy mit kell tenni a koronavírus fertőzés alatt? Azt tudjuk, hogy Orbán "szakmai" hozzáállása ilyen, de ezt nem kellene erősíteni a Fidesz alattvalók és a normálisan gondolkodók között. Ez az érettségi egyébként is egy kegyelemkenyéren szerzett elismerés, mivel nem azokkal a teljesítésekkel lett megszerezve, mint az eddigiek. Hagyták Orbánék, és ezek szerint a nép, hogy megkérdőjelezhető legyen a szerzett bizonyítvány. A nép gyerekei, mint diákok jó, hogy belementek ekkora hülyeségbe... hisz könnyebben lehetett szerezni érettségit.(De mennyi millió bibliai idézet van arra, hogy ezt nem szabad tenni, hogy áldozatot kell mindenért hozni, hogy nincsen ingyenebéd!!) A legtöbbje az embereknek a könnyebb utat választja, mert oda kevésbé kell ellenállás. Ezen az alapon meg már mindegy a megajánlott osztályzat. És akkor, ha 3 évig okoz fennakadást valami, akkor ez a leépülés fog folytatódni? Bezzeg a cigányoktól meg elvárja a Fidesz és alattvalóik, hogy a bíróság megítélt 100 millióért iskolába járjanak. Hát így lesz a népakaratból és irányítás nélküli rendszerekből káosz és könnyített keresztény értékrend.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!