Az akarat diadala

2021. március 06. 22:33

Idáig sem az volt a fontos, hogy mi a valóság, hanem az, hogy mi van a plakáton.

2021. március 06. 22:33
Ónody Gomperz Tamás
Jelen

„Észrevétlen maradt a napokban az a hír, hogy az NB 1-ben szereplő egyik futballklub edzője Orbán Viktorral tárgyalt a kinevezése előtt. Mert róla is ő dönt. Ez beteg dolog. De legfőképp működésképtelen, amint azt az oltási rendszer összeomlása is bizonyítja. Nem tegnap derült ki, hogy az akarat által irányított állam alulmarad a valósággal szemben, de a magyar társadalom közönye és az ellenzék gyengesége miatt a többség számára nem okozott megrázkódtatást az a felismerés, hogy a tankötelesség korhatárának leszállítása után nőtt az abortuszok száma, az otthoni pálinkafőzés ösztönzése és a légszennyezettség növelése pedig több áldozatot eredményez majd, mint a járvány. Ezek bonyolult összefüggések, az ok és az okozat időben messzire kerül egymástól, a felelősség kérdése könnyen elhárítható.

Amikor viszont az állam a lakhelyedtől 160 kilométerre jelöli ki azt a helyszínt, ahol megkapod az életmentő oltást, akkor nehéz másra mutogatni. Főleg, ha ez nem véletlen hiba következménye, hanem az egész regisztrációs eljárás elfuseráltságából következő tömeges jelenség. A Kubatov-listát egyszerű kezelni, ez az államgépezet választási machinációkra lett optimalizálva, nem oltási kampány megszervezésére. Arra pont annyira alkalmatlan, mint az ingyen parkolás a járvány megfékezésére.

Az akarat és a valóság közti szakadékot eddig szépen betömték a Háry János féle nagyot mondások. Pár éven belül utolérjük Ausztriát. Világszínvonalú a magyar egészségügy. Mindenki minket irigyel. Bejött? Kommunikációsan bejött. Nem meglepő, ha a kormány a járványt is azzal a módszerrel próbálta legyőzni mint a rezsidémont, az országon legfeljebb átutazó menekülteket és az Amerikában csücsülő Soros Györgyöt.

Idáig sem az volt a fontos, hogy mi a valóság, hanem az, hogy mi van a plakáton. A plakáton maga az akarat van. ”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2021. március 08. 00:24
"futballklub edzője oltási rendszer összeomlása tankötelesség korhatárának leszállítása abortuszok otthoni pálinkafőzés légszennyezettség növelése Ezek bonyolult összefüggések" És ez csak egy bekezdés! Nem bonyolult összefüggéseknek tűnnek, hanem zavart elmének.
Felvidéki MAGYAR
2021. március 07. 19:33
Látom a pofáján, hogy transzjordán - el sem olvasom!
mustarharmas
2021. március 07. 11:03
Szép, karakteres arca van ennek az embernek. Süt belőle a középszer.....
48saxon
2021. március 07. 10:09
"a tankötelesség korhatárának leszállítása után nőtt az abortuszok száma, " Ez konkrétan hazugság. Az Orbán-kormány alatt folyamatosan csökken. https://hu.wikipedia.org/wiki/Terhess%C3%A9gmegszak%C3%ADt%C3%A1s#Statisztika https://www.ksh.hu/docs/hun/xftp/idoszaki/pdf/terhessegmegsz16.pdf
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!