A tehetséges Mr. Matolcsy

2021. április 25. 07:26

Ha Matolcsy György az ország jövőjét a tehetséges emberek kezébe szeretné helyezni, akkor kezdhetünk félni.

2021. április 25. 07:26
Szabó Brigitta
Jelen

„Matolcsy György jegybankelnök megalkotta a 4T-modellt, amely szerint vége annak az 500 éves korszaknak, amikor azok a nemzetek emelkedtek fel, amelyek a pénzt tőkévé alakították, feltaláltak és bevezettek új technológiákat, a társadalom széles rétegeinek adtak tudást és teret nyújtottak a tehetségek érvényesüléséhez. Az új világban mindez fordítva van, ma a tehetség az első legfontosabb tényező, s az mozgatja a másik hármat. Ahogyan írja: »A tehetségek teljes érvényesítése érdekében új kormányzati felfogásra van szükség. Az indiai Jóga Minisztérium és az Emirátusok Boldogság Minisztériuma mintájára itthon Tehetség Minisztériumra lenne szükség. A tehetségre, mint képességre az egész világra érvényes vadászati engedély van érvényben: menjünk mi is vadászatra

Ha Matolcsy György az ország jövőjét a tehetséges emberek kezébe szeretné helyezni, akkor kezdhetünk félni. És nem a valódi tehetségektől.

Magyarországon a tehetséggondozás sztenderdizált, azok férnek bele a rendszerbe, akik megfelelnek a különböző protokolloknak. Az ideális tehetség az úgynevezett jó tanuló, a leckemagoló, a tesztmegoldó, a versenyeken jól teljesítő. A tehetségprogramokban felülreprezentáltak a középosztálybeli gyerek. (...)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dglaj
2021. április 26. 12:00
Egy ilyen kis ujságírónőcske próbál véleményt mondani olyan valakiről, akitől fényévekre alul van. Valszeg nem is ért a közgazdasághoz, csak írogat megrendelésre butaságokat... Matolcsy egy gazdasági zseni, akinek egységes, koherens gazdaságpolitikája húzta ki Magyarországot 2010 után a totális összeomlástól. Magyarország gazdaságilag 2010-ben rosszabbul állt mind Görögország (kifosztott, eladósított állapotban). Ma már az IMF (!) is átvette a Matolcsy által kitalált kríziskezelési gazdaságpolitikát...
Krupp Skya
2021. április 26. 07:09
Ez meg ki a pinámhuga, vagy faszomöccse? a Néni ars poétikája: Jöjj el újból kommunizmus, Mint prolikezében az üres cekker, Hátha nem fogsz megbukni mégeccer!
Pipas 3
2021. április 25. 18:04
Ki ez a hülye P...csak?
Kristály
2021. április 25. 16:35
Szipozzál még egyet mert kevés volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!