Valami készül

2021. április 26. 09:58

Sajnálat helyett az egyenlő esélyekre építünk.

2021. április 26. 09:58
Fülöp Attila
Facebook

„Folyamatosan egyeztetek olyan piaci és állami szereplőkkel, akik jól ismerik a megváltozott munkaképességű foglalkoztatást. A tapasztalatok folyamatosan gyűlnek, hogy egy olyan fejlesztésbe csatornázzuk be, amely alapvetően válotoztatja meg és erősíti meg az mmk-s foglalkoztatást a következő években. Hogy pontosan mi ez az innováció azt a következő hetekben áruljuk el!

Legutóbb a területet jól ismerő cégvezetővel, Ignácz Bélával találkoztam. A Prohuman Csoport nemzetközileg is ismert cég, amely Magyarország piacvezető HR szolgáltatója, pontosan tisztában van az mmk-s foglalkoztatás szépségeivel és kihívásaival.

Ma Magyarországon csaknem 360 ezer aktív korú, megváltozott munkaképességű személy él. Az elmúlt évek intézkedései együttesen járultak hozzá ahhoz, hogy ma ebben a célcsoportban közel 155 ezer ember végez jelenleg munkát.

Hogy az irány jó, azt jól bizonyítja, hogy a megváltozott munkaképességű, fogyatékossággal élő személyek foglalkoztatási arányát a polgári kormány több, mint duplájára növelte, a 2010-es 18% százalékról mostanra 44%-ra. Ráadásul az idei évtől eltöröltük a kereseti korlátot, vagyis a megváltozott munkaképességű munkavállalók ellátása már nem függ a keresetének az összegétől, a döntés pozitív hatását már most, év elején is érzik a munkaerőközvetítéssel foglalkozó szakemberek.

Azért indítottuk az Érték Vagy! programot, hogy még szorosabbra fűzzük a szociális területen is a piaci és az állami szektor együttműködését, hogy közösen bizonyítsuk be: a megváltozott munkaképességű honfitársaink értéket teremtenek. A Századvég Gazdaságkutató 2020-as kutatása is azt bizonyítja, hogy a vállatok vezetői elégedettebbek mmk-s munkavállalóikkal, mint a többi dolgozóval. A piacot jól ismerők ezt az arányt a kiemelkedő lojalitásukkal és elkötelezettségükkel magyarázzák.

Sajnálat helyett az egyenlő esélyekre építünk, ezért nem segélyeket, hanem esélyeket teremtünk. Egyre többen tudják, hogy megváltozott munkaképességű munkavállalók készítik a Tisza Cipő, vagy a Nanushka termékeit, vagy varrják a VOLÁN, a MÁV, vagy BKV egyenruhákat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bokros Birka
2021. április 26. 19:27
Gyurcsányisztán és rászoruló munkakerülők! Csak azt az embert vagyok hajlandó eltartani, aki betegsége, fogyatékossága révén nem képes dolgozni. Az ágymunkahelyjel rendelkezőket nem! Azért mert ő 7-8 gyereket összehoz és humanitárius okoból rokkantá nyilvánítják és a nyakamba varják az eltartását, hát nem és nem! Életében gyereken kívül nem csinált semmit, de én fizessem a fenntartását. Lófaszt, ahogy Hullaházy elvtárs mondaná! Azoktól a szerencsétlenektől veszi el a támogatást akik tényleg nem képesek vagy csak igen korlátozottan dolgozni.
aleb19
2021. április 26. 11:06
ez fontos kerdes az 1millio rokkantnyuggeres orszagban hiszen 13. havival lehet a szavazatokat rendesen manipulalni
Mich
2021. április 26. 10:53
Együtt. Előre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!