Betiltott sztrájktól az elcsalt választásig

2022. február 16. 09:17

Az észrevehetetlen sztrájk nem sztrájk, az elcsalt választás nem választás.

2022. február 16. 09:17
null
Ónody Gomperz Tamás
Jelen

„Az ellenzéki korában a karácsonyi készülődést megbénító úgynevezett gördülősztrájkot még alkotmányos alapjognak tekintő legfőbb vezér a rendeleti kormányzás keretében most előírta, hogy a pedagógusok körében a sztrájkjog csak úgy gyakorolható, hogy az akció nem okozhat fennakadást az iskolák működésében. Mint az köztudott, a sztrájk eszközéhez akkor szokott nyúlni a munkavállaló, ha szándékosan fennakadást akar okozni a vállalat vagy az ország működésében, abban bízva, hogy az így keletkező zűrzavar ráébreszti a tulajdonost vagy a társadalmat a munkájának fontosságára. Látjátok milyen rossz volna, ha mi nem lennénk? Akkor becsüljetek meg minket ennek megfelelően.

Az észrevehetetlen sztrájk olyan, mint a melegek ellen uszító kereszténység vagy az ügynökakták nyilvánosságát megakadályozó antikommunizmus vagy a régi Közvágóhidat ledózeroló örökségvédelem vagy a Polt Péterre bízott korrupcióellenes harc. Az ötlet nem új, elsőként a választójogi törvényben, valamint a kormánypártot behozhatatlan előnyhöz juttató kampányfinanszírozásban öltött testet. Az elv ugyanaz: a demokratikus választás joga a magyar nép körében csak úgy gyakorolható, hogy a szavazás nem okozhat fennakadást az örökös miniszterelnök számára a hatalom megtartásában. Sztrájkolni vagy a hatalom ellen szavazni ebben a rendszerben polgári engedetlenség.”

Nyitókép: PDSZ Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2022. február 16. 16:54
Csoró ,genderprli. Megértem ,hogy nehéz életed volt,van,meg lesz. Számolod a pénzt a zsebedben. 1Ft+2Ft+3Ft+5Ft+10Ft =100 ft. Hajrá budzykám. Áprilisban idd ki a bilit ,amibe belelógott a kezed.
jött a csősz és mindenkit hazazavart
2022. február 16. 13:46
érdemes lenne elolvasni óbégatás helyett a rendeletet. ott vagyon benne a jogszabályi hivatkozások sora, köztük a rendkívüli helyzetre vonatkozó hivatkozás. vagyis ez a korlátozás addig lehet érvényben, amíg a rendkívüli helyzet. és olyan súlyos dolgok vannak benne, hogy az iskolákban a sztrájk idején lehetőség szerint biztosítani kell a kialakított tanuló csoportokat; abban a helységben kell a diákoknak tartózkodniuk, ahol sztrájkon kívül tartózkodnak, ill. az órák egy részét szakóraként kell biztosítani. vagyis egyrészt a járávnyügyi korlátozásokat kell betartani; másrészt törekedni kell, hogy a rengeteg elmaradt kontakt óra száma ne növekedjen - magyarul, a diákokat az eddigi hátrányok mellett a lehető legkevesebb további elmaradás érje. annyira azért nem bonyolult ez.
u.cserkész
2022. február 16. 13:41
Valamikor, talán a 80-as évek elején, végeztek egy név nélküli felmérést a Szekszárdi Tanárképző Főiskola hallgatói között. Egy kérdés volt: Hivatástudatból, vagy csak a diploma megszerzése miatt jött a főiskolára? A válaszadók több, mint 80 %-a a diplomaszerzést jelölte be. Aki mégsem tudott elhelyezkedni valamely jól fizető cégnél, komoly beosztásba, az maradt pedagógusnak. Hivatástudattal megáldott tanítóval (nem véletlenül írtam így) az én tanulmányaim alatt, a fiaim tanárai között, a már felnőtt unokáim nevelői között, talán 4-5 fővel találkoztam. 5 tanuló ember, 5 jó tanító, nagyon rossz arány.
zakar zoltán béla
2022. február 16. 12:31
loompy
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!