A pszichopaták hazudnak és megpróbálják elhitetni a környezetükkel, hogy mindenki hazudik

2022. április 30. 09:18

Sajnos sok vezető pszichopata.

2022. április 30. 09:18
null
Skrabski Fruzsina
Skrabski Fruzsina
Facebook

„Az embereknek rá kell kényszeríteniük a vezetőiket, hogy legyenek közös társadalmi normáink és ezt be kell tartania a hatalomnak is – ezt anyukám, Kopp Mária professzor mondta 2006-ban, amikor a jezsuiták elhívták egy közös imádságra a szegényekért, ahol ő volt a tanúságtevő. Arról beszélt, hogy akkor olvasta Benedek expápa (nagyon konzervatív) és Habermas (nagyon liberális) filozófusok beszélgetését és ők megegyeztek abban, hogy akármi van, közös normák kellenek és ezt a viselkedést a hatalomtól is el kell várni, különben vége a jólétnek.Mesélte, hogy volt egy sziget, ahol az kapott elismerést, aki ügyesen becsapta a másikat, a végén legyilkolták egymást és öngyilkosok lettek.

A szüleim kutatták azt, hogy hány ember van Magyarországon anómiás állapotban, tehát hányan gondolják azt, hogy nincsenek mindenkire vonatkozó szabályok és nem lehet megbízni egymásban. 1998 és 2002 között a lakosság 50 százaléka gondolta ezt, 2006-ban a lakosság 70 (!) százaléka. Az anómia egy nagyon súlyos lelkileg lázas állapotnak felel meg, ami mind fizikailag és mind lelkileg nagyon megviseli az embert! A cél az lenne, hogy legyenek szabályaink, kiköveteljük, hogy mindenki tartsa be és bízzunk egymásban! A Mama (én így hívtam) arról is beszélt, hogy vannak pszichopaták. A pszichopaták hazudnak és megpróbálják elhitetni a környezetükkel, hogy mindenki hazudik, senkiben sem lehet megbízni. Sajnos sok vezető pszichopata, mert általában okosak, jó képességűek, ügyes hazudozók. A pszichopaták terjesztik az anómia vírusát, mert akinek ilyen szülője, főnöke, barátja van, ő azt tapasztalja, hogy átverik, átlépnek rajta, hazudnak neki és ebből azt a következtetést vonja le, hogy senkiben sem lehet megbízni.

Pedig az emberek nagy többsége jó és meg lehet bennük bízni és betartják a szabályokat. Anyukám Hamvas Bélát idézi, aki a börtönben azt írta, hogy mi alakítjuk a világot, nem kívülről kell várni a világ alakítását. Ezt írta a börtönben! Akkor szabadon ez még igazabb! Fukuyamára hivatkozik, hogy legfontosabb a bizalom. Ezt a beszédet 2006-ban mondta a Mama, nem sokkal az öszödi beszéd után. Abban reménykedett, hogy Salkaházi Sára csodája volt a beszéd kiszivárgása, hiszen  aznap avattak boldoggá. Azt mondta, hogy ez elindít egy megtisztulási folyamatot. Így is lett! De maradjunk is tiszták, hősök, szentek és követeljük ki, hogy mindenki az legyen körülöttünk!”

Kép forrása: MTI Fotó: Illyés Tibor

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2022. május 01. 09:38
Kedves Fruzsina! Kitűnő megállapítás! "Sajnos sok vezető pszichopata." Ez lett a világszínvonal manapság!
Biivisz
2022. április 30. 19:49
"... nem sokkal az öszödi beszéd után ... reménykedett, hogy ... csodája volt a beszéd kiszivárgása ..." A beszéd kiszivárgása Fletó "csodája" volt. Nárcizmusa akkora löketet kapott attól, hogy elsőre bejött, hogy azt hitte, bejön másodszor, országos szinten is. Egy ilyen tartalmú beszéd után egy normális közösségben a vezető(t) lemond(atják) és új vezetőt választanak. Sokat elárul az MSZP korabeli állapotáról, hogy kollektíve csont nélkül benyalták a "van egy emberetek"-et. Nos, ez a siker (és a whisky) olyan részegítőleg hatott Fletóra, hogy elhitte magának, be lehet adni újra az egész országnak is. Jól mutatja ez is, hogy az erkölcs legalapvetőbb axiómái is hiányoznak a lelkéből.
tevevanegypupu
2022. április 30. 19:48
Lola..hagyd békén a szüleidet..tudjuk kiknek a gyereke vagy..örülj annak, hogy kényelmes életet biztositottak neked..de ne használd őket állandóan. Ezt jóérzésű ember nem teszi..Nagyon sok gyerek van akinek szülei hiresek, tudosok, művészek..de nagyon kevesen vannak azok, akik rájuk hivatkozva fontoskodnak minden témában..
fideszes2022
2022. április 30. 14:46
Valaki mutasson egy nem nárcisztikus vezető politikust...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!