Miniszterelnökök szerepen kívül

2022. augusztus 29. 18:43

Az ország – sőt ebben az esetben egy világhatalom – irányítója nem lehet gyenge, sérülékeny. Erőt, magabiztosságot kell sugároznia.

2022. augusztus 29. 18:43
null
Ungváry Zsolt
Ungváry Zsolt
Vasarnap.hu

„Szeretjük, ha az apánk, a tanárunk, a királyunk vagy a miniszterelnökünk tökéletes, nagyszerű, sebezhetetlen, irányt mutató. Hunyadi Mátyás is biztosan fújta az orrát, ha nátha kínozta, Szent Lászlónak is fájt a foga, de nem akarjuk látni a taknyos vagy a feldagadt arcú királyt.

A demagógia sajátos megnyilvánulása volt az a baloldali jelszó, hogy »munkásokat a parlamentbe«. Ennek tipikusan semmi értelme. A törvényeket jobb, ha jogászok, gazdasági szakemberek, történészek vagy filozófusok hozzák, mintha targoncavezetők vagy kőművesek. A kazánomat viszont szívesebben javíttatom gázszerelővel, mint ügyvéddel, a falat is jobb, ha kőműves, a tetőt ács csinálja, mintha történelemtanár.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ezüsthegy
2022. augusztus 30. 12:09
Pihenni ment ? Nem tudom, hogy miben fáradt el ! Talán a pávatáncban, amivel igyekszik falhoz állítani a sok hülye bálványimádót, vagy abban a semmittevésben, amivel a béke segge alá vezényelte kicsinyke hazánkat. Lehet, hogy most gyűjt erőt a még meglévő önbecsülésünk lerombolásához ? Bízom benne, hogy ennyire nem pihente ki magát !
kulakman
2022. augusztus 29. 21:05
Zseniális volt akárki rakta ki ezt a fotót , mint a vadászebek ha gyakorlásként süldő nyulat vetnek közéjük , úgy harapott rá az ellen , aki azt se tudja ,hogy hívják őket de erre reagálniuk kellett! Egyébként jól áll neki ez a fizimiska!
kékvérű
2022. augusztus 29. 20:36
A Zsolt mellett ki az a manócska?
Pelso j.
2022. augusztus 29. 20:08
Ja, neked elég, ha csak sugározza (megjátssza) az erőt, magabiztosságot. „Szeretjük, ha az apánk, a tanárunk, a királyunk vagy a miniszterelnökünk tökéletes, nagyszerű, sebezhetetlen, irányt mutató. " Ez meg csak az ostobák bálványimádatának leírása.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!