Új tanév, régi nóta: jó-e a Nemzeti alaptanterv?

2022. szeptember 02. 17:36

Mit lehet erre mondani? Talán azt, hogy Miklósi tanár úr vegye fel az iszlámot, és oktasson az igazhitűeknél.

2022. szeptember 02. 17:36
null
Pilhál György
Magyar Nemzet

„Új tanév, régi nóta: jó-e a Nemzeti alaptanterv? A 444.hu-nak nyilatkozó Miklósi László szerint nem. A Történelemtanárok Egyletének elnöke úgy véli, az vele az alapprobléma, hogy a nacionalizmus és a hazafiasság kötelező értékrendként jelenik meg benne. Az mondja, az alaptörvény szerint »büszkék vagyunk arra, hogy Szent István királyunk ezer évvel ezelőtt szilárd alapokra helyezte a magyar államot, és hazánkat a keresztény Európa részévé tette. Büszkék vagyunk az országunk megmaradásáért, szabadságáért és függetlenségéért küzdő őseinkre.« Igen ám, de mi van, ha valaki nem büszke rájuk? – kérdi. – Rossz jegyet kéne kapnia? Miért kellene örülnie, mondjuk, egy nálunk élő, az iszlám világból érkezett gyereknek Hunyadi János nándorfehérvári győzelmének?

Mit lehet erre mondani? Talán azt, hogy Miklósi tanár úr vegye fel az iszlámot, és oktasson az igazhitűeknél. Hirtelen nincs jobb ötletem. (Megjegyzem, a szabadkőműves Jászi Oszkár már az 1911-es parlamenti székfoglaló beszédében pedzegetett ilyesmit, amikor meghirdette a magyar kultúra és identitás megsemmisítésének programját. A hazai történelemoktatás megváltoztatására ez volt az első kísérlet. Kései örökösei most őt koppintják. Milyen érdekes!)

Én inkább Takaró Mihálynak, a Nemzeti alaptanterv elkészítésében részt vett József Attila-díjas irodalomtörténésznek hiszek, aki egy ízben kijelentette, csak olyat hajlandó tanítani, ami építi a diákjait. Ami rombolja, azt nem. Az ő javaslatára került a tantervbe mások közt Herczeg Ferenc, Tormay Cécile, Szabó Dezső és Nyírő József.A kommunista korszak elhazudta a nemzet igazi irodalmárait.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vasgyari Tibi
2022. szeptember 03. 07:43
Tudathasadásos állapot ha mindenkinek meg akarsz felelni.
Osztap Bender
2022. szeptember 03. 07:06
Egy jó Magyar Nemzeti Alaptanterv soha nem lehet megfelelő. Hiszen az csakis náci, nyilas, rasszista, antiszemita, buziellenes, stb. Ha a tantervet nem a "zsidó szakértők és szakemberek", nem a "belpesti értelmiség" készíti (hamisítja) akkor az bizony csapnivaló. Addig amíg a magyar történelmet karsaik, ungváryk és hozzájuk hasonlók kreálják, addig szerencsétlen gyerekek csakis hazugságot tanulnak. Így van ez az a "magyar és a nemzetközi" irodalom terén is. Itt is a kiválasztott nép egyedei döntik el, mit tanuljanak a gyereket. A rasszista Mark Twain Tom Sawyer és Huckleberry Finn kaladjai már nem férnek bele a keretbe, hiszen a négert a valóságnak hűen négernek nevezi. A magyar "fasisztákról" (Wass Albert) már ne is beszéljünk.A természettudományokat pedig igyekeznek száműzni az iskolákból, mert azt utálják és gyűlölik, ugyanis ott áthághatatlan törvények és képletek uralkodnak. Ott a hasbeszélés, a tódítás, a csúsztatás mit sem számít. Ott csakis a valós tudás a lényeg. Ott az átfolyó áram mindig a kapocsfeszültség és az ellenállás hányadosa. Méghozzá világnézettől, vallástól, származástól, bőrszíntől függetlenül. (Persze a vitéz eu. lehet, hogy dolgozik már ennek megmásításán is. Lesz majd fehér áram, néger áram, örvényáram, ukrán áram, orosz áram, orbán áram és soros áram, stb.)
Namond
2022. szeptember 03. 04:27
Miklósi László - Történelemtanárok Egylete vezetője és egy személyben tagja, a Soros szervezetek és néhány európai és egy tengerentúli nagykövetség kitartottja. Akinek bedőlt a boltja, amivel oktatás és nevelés helyett foglalkozott. Alapjában egy szakmailag sikertelen, de nagyravágyó senkiházi.
ValakiValahonnan
2022. szeptember 03. 02:54
"Miért kellene örülnie, mondjuk, egy nálunk élő, az iszlám világból érkezett gyereknek Hunyadi János nándorfehérvári győzelmének?", vagy ami sokkal érdekesebb és aggasztóbb, miért kell tapsolnia egy normális heteró személynek az aberráltak gyülekezetén?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!