Katolikus oldal, katolikus papjának nem jár szabad vélemény

2022. november 09. 15:45

Kedves Kuzmányi Úr! Lendvai Ildikó telefonszámát tessék előkeresni!

2022. november 09. 15:45
null
Bese Gergő
Pesti Srácok.hu

„Kedden Tanárballagás néven figyelemfelkeltő megmozdulást szerveztek egyházi iskolákban tanító pedagógusok, így csatlakozva az elmúlt hetek tüntetéseihez, hangulatkeltéseihez. A Deák tértől a Szent István bazilikáig tartó menetoszlopban nem olvashattunk trágár kifejezésektől hemzsegő táblákat, ellenzéki hergelők sem szólaltak fel, és elvileg politikamentesen zajlottak az események, persze ezért hálásnak kell lennünk a szervezőknek…..

Korábban írtam már egy véleménycikket a pedagógus tüntetéssel kapcsolatban, amiben kiemeltem az anyagi megbecsülés fontosságát, ami azonban nem fogja megoldani azokat a problémákat, amivel ezen kívül találkozunk az oktatásban. A tegnapi esemény úgy kellett az ellenzéki médiának mint egy falat kenyér. Végre az egyházi iskolák is szembe mennek a kormányzat politikájával és hallatják hangjukat. Gyorsan a címlapon tudósítottak róla, szándékosan kiemelve az egyházi jelzőt. Csak gratulálni tudok a kollégáknak! Magas labda volt azoknak, akik zsigerből gyűlölik azt, ami keresztény, ami érték, ami nemzeti. Mi, pedig lehetőséget adunk arra, hogy tovább szítsák a feszültséget!

Sajnos azonban nem csak a gyűlöletszítók, hanem a Katolikus Egyház hírportálja, a Magyar Kurír is büszkeséggel számolt be az eseményről, fényezve annak szervezettségét, komolyságát. A Facebookra felkerült hír alá, azt mertem írni, hogy sajnálattal tapasztalom, hogy a Telex, Index, 24.hu után a Magyar Kurír is beállt ebbe a sorba. Természetesen a kommentem azonnal cenzúra áldozat lett.

Kuzmányi István, főszerkesztő Úr személyesen törölte a neki nem tetsző, a tényt megállapító írást. Itt tartunk. Nulla kommunikáció, párbeszéd, véleményütköztetés. Katolikus oldal, katolikus papjának nem jár szabad vélemény. De ezt a kommunista/liberális tempót már ismerjük. Amikor a véleményformálóknak nem tetsző hangot ütsz meg, gyorsan letekernek, vagy letiltanak. A Facebook, a Twitter, az Instagram így működik, ja és már a Magyar Kurír is!

Kedves Kuzmányi Úr! Lendvai Ildikó telefonszámát tessék előkeresni, aki boldog nyugdíjas idejében biztosan ad szakmai tanácsokat, praktikákat, miként lehet profi szinten űzni azt, amit az elhallgattatásnak nevezünk. Szakmájának koronája lesz, hogy egy katolikus diakónust is a növendékei között tudhat. HAJRÁ!”

Nyitókép: Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
..--..
2022. november 10. 10:18
-zsoltkom- "Katolikus oldal, katolikus papjának nem jár szabad vélemény" Amikor meg szabad a vélemény akkor hallgatnak.. nem mernek megszólalni. A fontos és érzékeny témában kussoló Magyar Katolikus Egyház ül a papír trónján és üres szavú Igéket gajdol. És ez... be lehet látni, többször fordul elő, mint a megszólalni akarás.
Ben Jeremiah
2022. november 10. 09:24
Magyar Kurir... Vazze. Engem pár éve kitiltott a fészbukk. De az első, akik letiltotta a hozzászólásaimat, az pont a Magyar Kurir volt. (Nem sokkal utána valami romai katolikusok, vagy budapesti római katolikusok csoport tiltott ki, aminek három adminja közül kettő dk aktivista volt...) A fészbukk egy évvel tovább engedett. A Magyar Kurirról néha az az érzésem, hogy hetvenes évek Új Embere.
skin777
2022. november 10. 04:00
Bese egy seggnyaló. Így röviden. A tanárok meg azért nem kapnak lófaszt se mert többségük fidesz szavazó tehát minden békát lenyelnek.
civilvilmos
2022. november 10. 00:52
Interjú Hodász Andrással: – Az igaz, hogy mára a Magyar Kurírból is ki van tiltva? – Igen. – Pedig az egyházi lap főszerkesztője a már említett, plébániáján diakónusként szolgáló Kuzmányi István. – Nem rajta múlt. Vele nagyon jóban vagyunk. István valóban főszerkesztő, de nem tulajdonos. https://www.valaszonline.hu/2022/04/15/hodasz-andras-katolikus-egyhaz-politika-nagypentek-interju/ Tehát Kuzmányi a Hodász-akolból való, de nyíltan nem mer szembeszállni Veres püspökkel, csak így alattomosan cenzúrázgatva politizálgat. Amíg Veres püspök rá nem jön a sunyiságára és ki nem rúgja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!