Ukrajnának szánt fegyverek kerülhettek a feketepiacra

2022. november 02. 12:35

Meglepődtünk? Nem nagyon.

2022. november 02. 12:35
null
Kontra
Facebook

„Ukrajnának szánt fegyverek kerülhettek a feketepiacra. Meglepődtünk? Nem nagyon. A V4 Hírügynökség az amerikai külügyi tárca közleményét idézi:

»Az ukrán kormány kötelezettséget vállalt arra, hogy megfelelően őrzi és elszámol az átadott amerikai eredetű védelmi felszerelésekkel, bár elismerjük, hogy a harcok kaotikus jellege ezt megnehezítheti. [...] A háborúk lehetőséget teremthetnek arra, hogy a fegyverek magánkézbe kerüljenek lopás vagy tiltott eladás révén, olykor feketepiacot teremtve a fegyverek számára, amelyek évtizedekig fennmaradnak. Számos bűnöző és nem állami szereplő kísérelhet meg fegyvereket szerezni ukrajnai forrásokból a konfliktus során vagy azt követően, amint az az 1990-es évek balkáni háborúi után történt.«

...biztató. Bár ha az ukrán kormány megígérte, sok baj nem történhet, igaz? Christer Ahlgren, a finn Nemzeti Nyomozóiroda főnyomozója egyébként szinte ugyanezt nyilatkozta a napokban. Úgy véli, Svédországban, Dániában és Hollandiában is felbukkantak már Ukrajnának szánt fegyverek, és az ehhez szükséges csempészútvonalakat már kialakították.

Riasztott már továbbá a lehetséges fegyvercsempészetre utalva az Europol, a NATO és az EU is – reménykedjünk, hátha csak felesleges pánikkeltés az egész, és minden eszköz jó helyre kerül: a Szent Szabadságharc szolgálatába. Mi jöhet még? Fekete-Győr András kiposztolja a 68. kárpátaljai zászlóalj képével, hogy »Ruszkik, haza«? Ja, igen, megtette..”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2022. november 02. 16:55
Mexico
LancelotDuLac
2022. november 02. 15:48
"Ukrajnának szánt fegyverek kerülhettek a feketepiacra" - vagy oroszoknak szánt fegyverek - ugyanis, azt nem írják, hogy milyen márkájú fegyverek, mert az oroszok is szállítanak fegyvereket, az Ukrajnában állomásozó orosz erőknek, vagyis így tálalni egyenesen hazugság! Rohadt patkány! https://yle.fi/uutiset/3-12668870
balbako_
2022. november 02. 14:31
Ja az üzlet az üzlet! Az ukrán maffiaállam így működik. Ingyen kapja és jó pénzért eladja.
Fideath
2022. november 02. 13:38
Mostmár ilyen óvatosan fogalmaznak hogy kerülHETTEK a feketepiacra???? Csak azért mert a háború elején a sok putyin-szopkodó fideszes szutykos kis féreg meg a közpénzen élősködő lakájmédiájuk tényként közölte hogy a fegyverek a feketepiacon kötnek ki. Nógrádi főfideszes Putyin-szoponc olyat is hazudott hogy az Ukrajnának szánt fegyverek 70%-a köt ki a feketepiacon. Aztán kiderült hogy az egészet arra alapozzák hogy egy ruszki-szopó kamuoldalon valaki hamisított egy hirdetést, 1 db Javelin-ről hogy árulják a darkweb-en. De ez az 1 db kamuhirdetés már elég volt a sok fanatikus fideszes agyamputáltnak hogy kész tényként közölje hogy a fegyverek a feketepiacon kötnek ki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!