Útmutató ahhoz, hogyan kell igazi haladó módjára megtartani a karácsonyt

2022. december 26. 20:49

A Kontra segítségével Ön most kultúremberhez, nyugatos, európai értelemben vett szabadságban ünnepelheti az év végét.

2022. december 26. 20:49
null
Rőfös Géza
Kontra

„Krisztus születése a keresztény európai kultúrkör egyik legszentebb ünnepe. Bár mára az év vége közeledtével legtöbbünknek az ideges vásárlókkal tömött boltok, a közlekedési dugók, az idegesség, a kapkodás, az ajándékokon és a zabáláson keresztül a Fogyasztás Istenének imádása jut eszébe, volt idő, mikor a karácsonyi ünnepek a meghitt elmélyülésről, a családi együttlétről és a szeretetről szóltak.

Tudjuk azonban, hogy a haladás nemhogy megállni, de még csak lassulni sem fog, így készséggel alkalmazkodunk a XXI. századi kulturális normákhoz. Tovább is megyünk, és megalkottuk a baloldali-progresszív-liberális ünnepi kisokost: hogy érdemes megszabadulni a bigott, elavult hagyományoktól. 

A Kontra segítségével Ön most kultúremberhez, nyugatos, európai értelemben vett szabadságban ünnepelheti az év végét.

Első körben el kell felejteni ezt az elavult vallási árukapcsolást! Rákosi Mátyás idejében egyszer már sikeresen átkereszteltük Fenyőünneppé a december végi eseményt, itt az ideje visszahozni ezt a modern, értéksemleges megoldást! Mennyivel jobban is hangzik, ráadásul a mohamedán, hindu embertársainkat sem sértjük vele vérig!”

Nyitókép: Ficsor Márton

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. december 27. 15:48
Gejza,ez egy nagy nullára sikeredett..
Nozi03
2022. december 27. 11:16
Pedig vannak kifejezetten finom vegán ételek.
lutra
2022. december 27. 10:05
Igazuk van a libernyákoknak, az ő ünnepük a pride, azzal én sem foglalkozom, nekik sem kell törődniük a mi ünnepeinkkel.
ellenforradalmár
2022. december 27. 06:56
Tudjátok Angliában hogyan hívják a karácsonyt? Bank holiday. Következő keresztkérdés: hogyan hívják a húsvétot? Bank holiday A többi egyházi és nemzeti ünnepet? Bank holiday...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!