Orbán 2016-ban már a polgári berendezkedést építené

2016. február 15. 13:49

Orbán Viktor miniszterelnök szerint a magyar reformok működnek, ezért 2016-ban új célt lehet megfogalmazni: a polgári berendezkedés felépítését. Szerinte az idei költségvetés célja az, hogy az adócsökkentés, az otthonteremtés és a családok megerősítése révén mindenki léphessen egyet előre. A miniszterelnök azt is elmondta, hogy tovább fogják erősíteni a határzárat.

2016. február 15. 13:49

A miniszterelnök értékelése szerint a 2015-ös gazdasági adatok alátámasztják, hogy 2010 után sikerült megújítani Magyarországot, a magyar reformok működnek. Orbán Viktor hétfőn a parlamentben napirend előtt azt mondta, 2016-ban új célt lehet megfogalmazni: a polgári berendezkedés felépítését. A kormányfő az Országgyűlés tavaszi ülésszakának első napján napirend előtt elmondta, 2010-ben megpróbálták kivezetni Magyarországot a pénzügyi csődből, az adósrabszolgaságból, és az adatok azt mutatják, ez sikerült, a választott eszközök jók voltak.

Orbán Viktor ismertette a 2015-ös pénzügyi, költségvetési adatokat, a hiány és az államadósság mértékét, a munkanélküliségi számokat. Közölte: nominálisan még mindig nő a hiány, ezért annak megállításához előbb-utóbb „nullás költségvetésre” lesz szükség.

Béremelést és a bevándorlás ellenzését ígéri Orbán

Az idei költségvetés célja Orbán Viktor szerint, hogy mindenki léphessen egyet előre. A kormányfő kijelentette: ezt három eszköz szolgálja, az adócsökkentés, az otthonteremtés és a családok megerősítése. A miniszterelnök szólt a béremelésekről, melyeknek elmondása szerint a magyar gazdaság teherbíró képessége szab határt. Hangsúlyozta, hogy a pedagógusok elsőként részesülnek emelésben, amelynek erkölcsi és bizalmi okai is vannak.

A miniszterelnök szerint 2016 legnagyobb kihívása ugyanakkor nem gazdasági, hanem biztonsági jellegű. „Terrorakció, félelem, ezt hozták Európába a migránsok” – mondta az Index szerint Orbán. A miniszterelnök elrendelte a műszaki határzár megerősítését és újabb határzár építéséhez szükséges kapacitások előállítását. A miniszterelnök szerint a migráció fokozódni fog, milliók indulhatnak még útnak Európa felé.

A magyar miniszterelnök szerint álláspontját európaiak többsége támogatja, miközben Brüsszel „be akarja engedni, sőt, be akarja szállítani az illegális migránsokat”. A kormányfő azt mondta: 2016-ban Brüsszelben diplomáciai, jogi és politikai védekezésre lesz szükség, a déli határon pedig katonai és rendőri védekezésre. Ezzel együtt azt kérte a parlamenti pártoktól, hogy a kvóták ellenzése legyen nemzeti ügy, ne csináljanak belőle pártpolitikát, illetve támogassák a terrorveszélyhelyzetről szóló alkotmánymódosítást is.

Összesen 485 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
noMores
2016. február 16. 00:44
Én nagyon örülök, hogy nem a túlfizetett tanárok meg az orvosok zsebébe vándorol a sok brüsszeli euromilliárd, hanem olyan, egész nemzetet egyesítő projektekbe, mint a felcsúti edzőpályák fűtése, a Bicske-Lovasberény vasútvonal, mely véletlenül elkanyarodik Kedves Miniszterelnökünk szülőfaluja felé, vagy a 400milliárdos Liget-Projekt, mely felteszi Budapestet a nemzetközi művészettérképre, és már nagyon hiányzott! És igenis megérdemli a Kedves Miniszterelnök Úr, hogy a várba költözzön, mint korábban minden hozzá hasonló államférfi! Bizony!
gudmen
2016. február 15. 23:02
a jogállam onnantol megszünt, hogy princ gábor 3.6 millios pénzbüntetéssel meguszta..akkor kellett volna utcára vonulni és felgyujtani a várost.. az összes kormány gátlástalanul lopja a közvagyont...
gudmen
2016. február 15. 22:36
kérlek szánjatok rá 3 percet! https://www.youtube.com/watch?v=5ASs0paic2g
gudmen
2016. február 15. 22:35
meg a mostaniak se csunyák..giro-szász vagyonbevallásba befirkantott 750 millio kp-t.. petinek 4 háza van..40 milliotol 170-ig.. egy a közös bennük...hogy korrupt genyok mind...gyurcsánytol lázárig hagyotol viktorig..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!