Civilek százait mészárolták le Dél-Szudánban

2014. április 21. 17:45

Civilek százait mészárolták le a volt alelnök, Riek Machar tábornok csapatai etnikai alapon a dél-szudáni Bentiu településen – közölte az ENSZ dél-szudáni missziója.

2014. április 21. 17:45

Mecsetben, templomban és kórházban is gyilkoltak a korábbi alelnök, Riek Machar emberei a dél-szudáni Bentiu településen. Összesen több mint kétszáz embert öltek meg, a mészárlás etnikai alapon történt – írja a Magyar Nemzet.

Dél-Szudánban azután törtek ki harcok, hogy Kiir elnök államcsínnyel vádolta meg tavaly júliusban menesztett alelnökét, aki tagadta a vádakat és úgy vélte, hogy az elnök politikai ellenfeleit akarja eltávolítani.

A politikusok belharcát az etnikai ellentétek is felerősítették, Kiir ugyanis a nuer, Machar pedig a dinka törzshöz tartozik. A Dél-Szudán függetlenné válásához vezető polgárháború is ezen etnikai ellentétekre vezethető vissza.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bsandor
2014. április 22. 12:36
azt a kurva mindenségit,hol az amcsi az ensz a francok és a britek,zsidók...vagy ez nem érdekes,csak Kievben lődözünk
dávid
2014. április 21. 20:33
:(
Ultima Ratio
2014. április 21. 18:38
Ezek is jobban jártak volna, ha maradnak gyarmati sorban.
sersem3
2014. április 21. 17:54
A csokik már csak ilyen heves vérűek. Tiszteletben kell tartani a sajátosságaikat,nem szabad korlátozni őket a kulturájuk gyakorlásában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!