A baloldali vezetés bezárja a Józsefvárosi Galériát

2021. január 22. 10:10

Pikó András polgármester úr döntése értelmében, költségvetési megszorításokra hivatkozva, a VIII. kerületi önkormányzat bezárja a Józsefvárosi Galériát.

2021. január 22. 10:10
Józsefvárosi Galéria
Facebook

„Tisztelt Látogatók! Kedves barátaink, akik szerettétek a Józsefvárosi Galériát! 

Ma van a magyar kultúra napja. Ünnep, idén mégis szomorú órák ezek nekünk. :(

Pikó András polgármester úr döntése értelmében, költségvetési megszorításokra hivatkozva, a VIII. kerületi önkormányzat bezárja a Józsefvárosi Galériát. Nem leszünk többé. :(

Az okok érthetetlenek, hiszen a kerület költségvetésének fél százalékát sem teszik ki a mi kiadásaink, cserébe értéket teremtettünk, tehetséges művészeknek megjelenést biztosítottunk és nagyszerű közösséget hoztunk létre. Évekkel ezelőtt szinte a nulláról építettük újjá a galériát, az akkori vezetés minden támogatást megadott ehhez. Most vége. Bármi nemű előzetes egyeztetés nélkül kerülünk utcára, ám nem magunkért aggódunk, hanem azokért, akik szerették a galériát, akiknek fontos a kultúra, akik velünk együtt hisznek abban, amit csináltunk. Az időzítést szimbolikus és bántó.

Bármelyik politikai kurzus vonja meg a támogatást a kultúrától, azt rossz szemmel nézzük, mert abban hiszünk, hogy a kultúra értéket, közösséget, erőt hoz létre, gyökeret és jövőt is ad mindenki számára. Most a baloldali kurzus vonta meg, rossz szemmel nézzük. Mást ígértek. 

Nem kívánunk a politikai csatározásokban részt venni, nem kívánunk senkit minősíteni még mély fájdalmunkban sem, de az elkövetőknek tudniuk kell: a gondolatainkat, a művészetek iránti elkötelezettségünket nem tudják bezárni. 

Ezentúl nem lesz Józsefvárosnak kulturális intézménye, a hosszú évek alatt létrejött közösség szétszéled, a művészek ide már nem jöhetnek izgalommal, mosollyal, reményekkel. :(

Most, a végén, ismét köszönetet mondunk segítőinknek, jó hírünk vivőinek, barátainknak, azoknak akik számtalan felejthetetlen pillanattal, páratlan alkotásokkal gazdagították itt a kultúrát. Köszönjük az élményeket, a barátságot, a sok szeretetet.
Búcsúzunk. A magyar kultúra napján. Hiányozni fogtok. 
Szeretettel és hálával gondol barátaira, látogatóira

a Józsefvárosi Galéria csapata”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NTLLK
2021. január 22. 16:13
Kedves csapat, csak kérdezem, tegye fel a kezét aki nem Pikóra szavazott közületek. Hangsúlyozom, csak kérdezem!!!
tevevanegypupu
2021. január 22. 15:35
Nagyon helyes..kellett maguknak ez a momentán..zárjon csak be mindent Józsefvárosban..mert megérdemlik.
pollip
2021. január 22. 12:54
Pikó nem szokott művelődni, ezért megtiltja a művelődést mindenkinek. Csak azt adja, ami a lényege:0.
Daily
2021. január 22. 12:44
HA a nemzet oldali egyén többet finanszírozna kultúrára akár fenn is tarthatnák magukat saját erőből. De nem. Így marad ebben a korban ebben a világban a kóser ízlésű kultúra. Ők költenek a saját reklámjukra így a pénz mondja meg mi a kultúra. A polgármester csak egyszerű végrehajtó hóhér. (Egyébként az szfe meg 4000 nm-et kap...)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!